tisdag, mars 01, 2011

"Du är för lång, du stör trafiken" !

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/carl-bildts-spade-har-blivit-en-kratta_5975337.svd


Ola Wong får ett samtal från den kinesiska polisen på söndagen när han är ute för att kolla på ev. jasmindemonstranter. Myndigheterna är väl medvetna om vad som händer i norra Afrika och är livrädda över att det kan sprida sig till Kina.De ligger steget före hela tiden eftersom de har en mycket effektiv säkerhetspolis.
Men så såg vi på Sovjetunionen en gång i tiden också, vem trodde 1985 att det röda himmelriket skulle gå under inom fem år?

De kinesiska makthavarnas barn växer upp med andra förutsättningar än sina föräldrar. De reser mer, de har egen dator, de läser vad som händer ute i världen osv.
Än så länge ligger de lågt inför sin blivande karriär men de kommer att ha viljan till att förändra Kina. När de kommer att märka att det inte går att förändra denna koloss så kommer missnöjet från denna  nya klass av välutbildade kineser att tillsamanns med alla de miljoner fattiga på landsbygden välta kolossen över ända.

Så har världshistorien sett ut i tusentals år och händelserna i norra Afrika motsäger ju inte att detta  även kan hända i Kina!

Ola Wong halstrar även vår utrikesminister i sin artikel, fint att se att Svd fullföljer sin tradition att även tillåta kritik av sittande regering.

Ulf Adelsohn sa upp sin prenumeration och agiterade på sedvanligt sätt i pressen att "riktiga" moderater skulle säga upp sina prenumerationer av tidningen. Han uppvisade ett förakt för tryck o yttrandefriheten som var förfärligt att skåda från en fd partiledare.

En tidning som skulle ha följt Adelsohns vilja hade bara blivit en partimegafon likt Pravda i Sovjet!
Numera är Adelsohn styrelseordförande för SJ och sitter där med sin bitterhet. Slår själv hårt mot den regering han påstod att SvD motarbetade med sina kritiska artiklar! Kolerisk är ett annat namn för gubbar som inte trivs med tillvaron!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate