torsdag, mars 17, 2011

Nya stationen mitt emot centralen i Stockholm

"- Folkpartiet säger därför fortsatt bestämt nej till ett nytt höghus på platsen som skulle skymma Klara kyrkas vackra torn. Det skulle innebära att stadskärnans siluett bröts i detta centrala läge, mitt i de gamla Klarakvarteren. Vi godtar inte heller mindre avsteg, i höjdled, från den gällande byggrätten, då det skulle bryta upp taklinjen utmed Vasagatan, säger Björn Ljung (FP), gruppledare i stadsbyggnadsnämnden."
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4407381    Där finns en pdf-fil med beslutet och de som röstade för en lösning som ger möjlighet att bygga högt  : M+S+V+MP

Moderaterna föredrog att göra upp med oppositionen i Stockholm i sin iver att få vräka på fler våningar , de gick emot alliansens övriga partier! Hotellet på platsen som är tämligen nytt ska rivas!

Nu har moderaterna blivit för stora i korken och vänder sig till betongpartiet (S) som historiskt var de som förstörde Stockholms innerstad på sextiotalet.

Gamla Klara revs och upp kom kontorspalats och höghus som är fula.Nu fullföljer moderaterna ihop med oppositionen denna politik. Inte nog att det ser rent för jävligt ut vid centralen  med skrället de kallar Watherfront  Nu ska ytterligare förstörelse av staden bli till. Vad tänker MP egentligen när de ställer sig bakom ett sådant här beslut.

Det här bådar inte gott inför framtiden, kommer vi att se mer av destruktiv politik där M går samma med oppositionen? Slussen ? Norra delen?

Läs mer om Watherfront här:http://www.svd.se/kultur/kulturdebatt/waterfront-ger-ett-intryck-av-tivoli_6011227.svd

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate