fredag, mars 11, 2011

En man sa: " det är som att se jordens undergång"!

Kan bara hålla med honom nu när jag har kollat på bla. Al Jazeeras sändningar. Det känns overkligt att det kan finnas sådana krafter i jorden. Marken spricker , ja rent av rämnar i djupa sprickor. Stora hus bara säckar ihop inför ens ögon!.


Vi har det så bra i Sverige så allt käbbel om småsaker bara försvinner inför ens ögon.


I Kalefornien löper en av de värsta sprickorna som kan släppa loss en jordbävning som vi inte har sett maken till på jorden tidigare. Alla vet att den förr eller senare kommer , men när?
Samma sak med vulkanen Vesuvius som står där sedan årtusenden. Jag har varit i Pompeji och sett och förstått vilken kraft den har.  På ett kort ögonblick dog en hel stads befolkning och detta kan hända Neapel som bara ligger ett stenkast från vulkanen.
Nu har de massor med mätverktyg på alla sådana här ytterst farliga platser men naturen är ibland så överraskande så människan inte hinner med.


Vi har en ytterst farlig vulkan på Island som också kan få utbrott när som helst. Så här har det alltid varit på vår jord sedan tidernas begynnelse. Alla stora berg föds så här , likaså massor med stora öar.


Nu för tiden får vi veta alla dessa händelser nästan samtidigt som det sker, förr kunde det ta årtionden innan folk visste något.
Detta stressar oss människor men vi kan inte heller göra något åt det  utan måste som med så mycket annat lära oss att leva med det!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate