måndag, mars 28, 2011

Gudrun Schyman avgick!

Gudrun Schyman är för mig en kvinna och politiker som jag sätter främst av alla nu levande inom den sfären.
Klok och trevlig som aldrig har dragit sig för att föra debatt med vem som helst. Att starta ett nytt parti är oerhört svårt det vet alla som har försökt. Gudrun körde igång med dunder och brak och nu var det alltså dags att lämna över till andra krafter inom partiet .(FI)

Jag är inte på långa vägar överens med den politik de vill föra men jag uppskattar verkligen deras försök därför att de frågor de lyfter fram är så oerhört viktiga och ofta sopade under mattan av övriga partier.

En egentligen så enkel fråga som lönen borde man inte ens behöva ta upp i ett sk upplyst land som vårt men sanningen är att det fortfarande råder skillnad på lön mellan kön.
Jag var jämställdhetsombud  inom SIF-Nyby för många år sedan och då kunde det skilja flera tusen i månaden mellan försäljarna . Det märkliga var att den som sålde mest var kvinnan med lägre lön. Det var så svårt att få upp hennes lön  och jag minns hur besvärade männen var när frågan kom upp. Även vår fackliga ordförande fick något konstigt i blicken när det blev diskussion.
Så är det än idag i vårt samhälle. Kvinnor tjänar mindre!

Kvinnor har avsevärt mindre i pension trots att de ofta har slitit dubbelt med jobb på deltid plus att sköta hemmet när mannen gör karriär. Vårt pensionssystem är felaktigt konstruerat och männen (ibland kvinnan) borde få ge från sig pensionspoäng som kompensation. Vid en skilsmässa så blir kvinnan (mannen ibland) verkligen satt på pottkanten med en pension som är svår att leva gott på!

FI har många liknande frågor att slåss för och jag hoppas att den nya ledningen kommer att fortsätta Gudruns fina arbete.
Det som får mig att ogilla en hel del av FI:s paroller och inriktning är att de ofta låter som vänsterpartister och därmed har ställt sig i socialismens tjänst och det kommer inte att ge någon framgång.
Socialismen är en återvändsgränd ,detta har historien visat med tydlighet. Folk vill inte ha några mer murar eller taggtrådshinder!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate