torsdag, mars 24, 2011

Stockholm city!


Det här är det nya Stockholm beläget vid SJ.  På det översta fotot ser man "stålskrället" till höger. En skapelse som ger mig rysningar av obehag. Vårt vackra Stadshus håller på att försvinna totalt när de bygger en massa stora byggnationer runt om Stadshuset!
Hur dagens politiker och de arkitekter de använder sig av tänker är en gåta för mig.
Det är inte många städer i världen som gör och har gjort så stora övergrepp mot stadsbilden såsom  de bestämmande har utfört i Stockholm sedan sextiotalet.
Ska vara Malmö med sin rivning av hela stadsdelen Lugnet samt nedläggningen av spårvägen. Där har det ju alltid suttit samma slag av betongsossar som det fanns i Stockholm under så många år. Nu tycks detta arv ha övertagits av moderaterna och centerpartiet.
Här om dagen fattades ett beslut i byggnadsnämden där moderaterna gick ihop med oppositionen i ett byggnadsärende där de i kontraktet skrev in att man skulle kunna få bygga ännu högre  på Vasagatans nya station för Citybanan.
Ofta har M+S under åren haft samma synsätt på hur man ska bygga Stockholm och det är inte trevligt att se hur man bygger sönder denna erkänt vackra stad.

Hur eländet vid slussen kommer att sluta vet ingen än men de förslag som dagens politiker har lagt fram är mot det dagens Stockholmare vill det visade alla andra förslag som kom in efter att man redovisat hur det skulle byggas enligt förslag 1.


Se på bilderna här hur Klara kyrka kläms in allt mer bland dessa "glass and steel" byggnader! John Lennon gav på sin tid ut en LP som just hette "Glass and steel" och han satte fingret på hur stora städer bygger stora fula hus där det bara finns kontor.
Vi får börja spela denna skiva återigen och besinna oss ! Eller rättare sagt , dagens politiker får besinna sig i sin iver att sätta avtryck.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate