söndag, mars 06, 2011

Hur mår vänstern idag?

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=438  Gå till panelen och lyssna! Aron Etzler , chefred. på Flamman (V) är en av de få som jag har visst förtroende för. Han är saklig och resonerande och kan tom. ge den borgerliga regering credit för samarbetet med MP .
Han lyfte fram beslutet om skola och vård för gömda flyktingars barn som ett bra exempel till skillnad mot SvD:s  PJ Anders Linders fortsatta kallsinniga hållning till det humanitära beslutet!

http://www.svd.se/kulturnoje/litteratur/gamla-tiders-svar-duger-inte_5985265.svd

Länken ovan är till en artikel av Håkan Arvidsson där han på ett enkelt sätt redovisar varför Socialdemokratin avskaffade sig själv som samhällsbärande parti.

Särskilt i Stockholm har SAP mött ringa förståelse för sin nostalgiska politik, folket känner inte igen sig i den beskrivning partiet förde fram i valet.
Enligt många tänkare bla. Lenin så är det i storstäderna nya tankar och ny politik föds! Landsbygdens folk liksom i små samhällen släpar ofta efter många år i sina inställningar och handlingar. SAP har inte förstått dessa sammanhang utan tror att det går att vrida tiden tillbaka till något slags "folkhem" där alla är lika lyckliga. Dessutom är det falsk politik därför att det fanns så mycken orättvisa i detta ska folkhemsbygge. Vem minns inte de tre dagar man hade utan lön om man blev sjuk? Vem minns inte de mycket stora löneskillnaderna mellan kvinnor och män trots samma arbete?
Statarna fanns kvar i praktiken i många år efter fyrtiotalets   sk lag om avskaffandet .
Än idag finns fideikommissen kvar vilket är en ägandeform som tillhör medeltiden. http://sv.wikipedia.org/wiki/Fideikommiss

Socialdemokratin har under alla år sett till att denna otidsenliga äganderätt finns kvar. Jag skulle tro att (S) väljare inte känner till denna fruktansvärda orättvisa? Arvslagen är helt satt ur spel genom att man låter gamla förlegade lagar gälla dessa stora egendomar.

När en del människor börjar bli gamla så börjar de att tänka som så att "allt var bättre förr" men det stämmer sällan. De längtar tillbaka till något som är omöjligt. Jag kan ju ibland tänka som så att visst var det skönt innan den vanliga "Svensson" fick råd att köpa sin egen bil. Det var ju så lite bilister på vägarna, så skönt  och så lite olyckor men det blir ju bara en flykt undan verkligheten.

Ett parti idag måste leva i nuet med lösningar som passar de som lever idag. Bara socialdemokratins val av partiledare känns som rena rama 1800-talet.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate