lördag, mars 19, 2011

Puzzlet om Sveriges Nato-samarbete läggs!

http://www.svd.se/kultur/direktorens-dubbelliv_6021925.svd


I dagarna kommer en ny bok av Mikael Holmström ut "Den dolda alliansen-Sveriges hemliga Nato-förbindelser."

Förre statsministern Tage Erlander byggde upp en hemlig motståndsrörelse ihop med Nato inför en ev. ockupation  av vårt land från sovjetmakten.

Dir. Alvar Lindencrona fick  uppgiften att bygga denna rörelse av sin gode vän Tage Erlander!

Ingvar Karlsson som då var ung såg att statsminister Erlander träffade Lindencrona men trodde att de talade försäkringsfrågor eftersom Lindencrona var chef på det stora Thulebolaget.

Inget finns ju naturligtvis nedskrivet på papper från dessa möten och Erlander sa aldrig något till sina medarbetare vad det rörde sig om.
Däremot finns handskrivna direktiv i denna "affär" från statsminister Erlander till bla. Televerkets generaldirektör Håkan Sterky!

Alvar Lindencronas kontaktnät i västvärlden var mycket stort och han var välkommen överallt bland de som i andra länder också byggde upp ett hemligt nät.

När socialdemokratin under alla år envetet håller fast vid att Sverige har stått fritt från Nato i alla former så är detta ju bara ett sätt att hålla det svenska folket ovetande om fakta.
Det vore väl bättre att lägga korten på bordet och vara stolta över sitt ställningstagande. Efter kriget var det ju absolut nödvändigt att ta ställning för väst samt att vara beredd på krig med Sovjetunionen.

I det senaste valet försökte (S) att återigen göra Nato-frågan till en valfråga där man med sedvanligt darr på stämman talade om vårt alliansfria Sverige.

Vi ska aldrig gå med i Nato, hörde man också! Nej, officiellt har Sverige aldrig varit anknutet till Nato men i praktiken visar det sig återigen att vi var anslutna.

Att det ska vara så svårt att erkänna detta , all forskning påvisar ju hela tiden att Sverige hade allt från militär,spion och motståndssamarbete med NATO!

Var stolt istället för att ljuga svenska folket rakt i ansiktet!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate