lördag, mars 19, 2011

Socialdemokraterna totalförstörde utbildningen på KTH!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/expertbrist-hot-mot-sakerheten_6022585.svd


"–Det är ett stort problem. Sverige har inte sett om sitt hus i tid och vi har inte klarat att överföra kunskap till nya generationer, säger Robert Finck.
Bakgrunden är att Sverige under många år planerade att avveckla kärnkraften. Efter olyckan i Tjernobyl för 25 år sedan infördes också den så kallade tankeförbudsparagrafen i kärnteknik- lagen som delvis hindrade svensk kärnkraftsforskning. Intresset för att studera kärnteknik hamnade på en bottennivå.
–Det var jättesvårt då. Vi hade inga studenter alls. Från att lagen infördes fram till 2003 hade vi inte enda doktorsavhandling i reaktorfysik, säger Janne Wallenius, professor i reaktorfysik vid Kungliga tekniska högskolan, KTH.
Den borgerliga regerings- alliansen har nu avskaffat tankeförbudsparagrafen och enats om att gamla reaktorer i Sverige kan ersättas med nya." Svd 19/3

När man läser den här artikeln så ser man återigen hur dåliga politiker förstör.
Det kommer att ta många år att reparera det svenska skolsystemet. Grunden till att (S) inte ser alla dessa fel är att de har en felaktig föreställning om vad socialism är.
Om alla familjer får barnbidrag då är det jämlikt , tror de tex utan minsta tanke på att det råder stora skillnader i lön mellan familjerna med barn. Egentligen borde ju alla ha bostadsbidrag också med denna syn.
Jag  minns diskussioner på sextiotalet med röda sossar angående löneskillnader. De ville inte ha några skillnader oavsett om man pluggat eller vad man gjorde.

När jag då tyckte att gruvarbetarna i malmfälten borde ha mycket bättre lön och andra villkor än tex vi på järnbruket därför att de hade ett mycket besvärligt arbete i trakter som man kunde betrakta som tundran! Nej ,nej sa de då! Det är inte jämlikt!

Där kommer också skolan in med tanken att alla ska ta studenten för att vi ska bli jämlika. Tanken är som vanligt fel och flummig. Allt bara  ledde till att man urholkade kunskaperna så det skulle passa alla. Utbildningen började att halka efter andra länders skolor. Lärarna blev också dåligt utbildade och förde sin dåliga utbildning vidare till sina elever.
Jag gick som vuxen på en utbildning i Malmö och det var så dåligt så jag mådde illa. I de flesta ämnen kunde jag mer än lärarna! Då hade jag bara 3 år i realskola bakom mig är att betänka.

När jag var 13 år läste vi sådant som jag sedan såg mina barn ha i gymnasiet och jag förundrades många gånger över den dåliga nivån i deras studier. Allt detta  måste ju ha varit en eftergift för synsättet att "alla ska ta studenten"!

Men Partiet tycker väl att det rådde "socialism" i vårt land med dessa reformer. Ibland fick de ju dessutom draghjälp av moderaterna på den tiden som också hojtade något om "socialism"!
Löntagarfonder var "socialism" enligt både (S) och (M) när det i själva verket bara var byråkrati som hade förlamat vårt land. Ungefär som att säga att Sovjet-unionen var ett praktexempel på socialism när det i själva verket bara var en byråkratstat med en ny överklass vid rodret! Mycket ineffektiva dessutom med en  industri som förstörde naturen !Nu har det blivit inne bland en del sossar med nostalgi, allt var bättre förr!

Förfärligt om dessa ska börja styra partiet nu efter kongressen, då finns inget hopp om ett parti som vill utveckla landet och förändra villkoren för de arbetande.Då blir det grått igen som dimman och många kommer att gå vilse!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate