tisdag, mars 08, 2011

Jag skrev om skolor i Malmö tidigare idag-här är svaret!

Hård kritik mot skolorna i Rosengård

Publicerat: måndag 07 mars kl 19:51 , Dela
Skolorna i Rosengård i Malmö får hård kritik av Skolinspektionen. Eleverna får inte den utbildning de har rätt till och kunskapsresultaten är alarmerande låga, säger Cecilia Rösténius, kommunsamordnare på Skolinspektionen.
– De här barnen har ju framtidsdrömmar precis som alla andra barn i Sverige och det är en skyldighet att erbjuda dem samma utbildningsmöjligheter och ge dem en god utbildning. Långt ifrån alla får det i dag, säger Cecilia Rösténius, kommunsamordnare på Skolinspektionen.
Eleverna i Rosengård får inte samma möjligheter till en god undervisning som andra barn och det märks på resultaten. Förra året hade inte ens tre av tio elever godkända betyg när de gick ut nian. Cecilia Rösténius menar att Skolinspektionen aldrig sett så dåliga resultat.
– Det här är någonting utöver det vanliga.
Rosengård är ett av de områdena i Sverige med flest nyanlända flyktingar, men kommunen är ansvarig för att ge också de eleverna en individanpassad och bra utbildning utifrån deras förutsättningar och det kan förbättras på många plan, säger Cecilia Rösténius.
– Man kan bli betydligt bättre på att göra en kartläggning av elevernas tidigare kunskaper, när de kommer från andra länder och har tidigare skolbakgrund. Det behöver man utveckla i stadsdelen. Man behöver också utveckla arbetet med att ge studiehandledning på modersmålet. Det sker i otillräcklig utsträckning i dag.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate