lördag, mars 12, 2011

Vad är höger respektive vänster?

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/desperat-av-regeringen-foresla-nystartszoner_5998451.svd

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/nystartszoner-loser-flera-problem_6000577.svd   

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/rea-pa-arbetskraft-ar-bortkastade-pengar_6000579.svd

För några dagar sedan fick jag ett svar på en blogg från en Sverigedemokrat som inte gillade att jag sa att det finns likheter mellan SD och V i sina ställningstagande. Jag kan idag säga att det liknar samarbete för att komma åt regeringen efter dagens inlägg på Brännpunkt i Svd av två partimedlemmar från V.


Mannen tyckte det var löjligt av mig att nämna samarbetet mellan Hitler och Stalin  i början på fyrttiotalet men han är dåligt påläst och rekommenderas Håkan Blomqvist utmärkta bok om Nils Flyg. Flyg var SSU:s ordförande från början innan han blev renlärig kommunist och som sådan även partiordförande i SKP.
Under inflytande av Hitlers politik där då Hitler bla alltid angrep USA:s och Englands  imperialism så ställde sig Flyg och hans parti på nazismens sida. Många var de kommunister som övergick till andra sidan eftersom steget inte var så långt.De kände igen sig!

Samma sak är det med SD:s väljare vilka kommer främst från de som tidigare har röstat på antingen (S) eller (V)!
I debatten mot regeringen angående de sk "nystartszonerna"  så står man där sida vid sida även om de använder olika argument. Är det denna politik vi kommer att få se i riksdagen framöver än mer?

Vill bara påminna en gång till att Lars Ohly inte ens kunde sätta sig bredvid Jimmy Åkesson på valnatten men att i praktiken ställa sig på samma sida undan för undan med detta parti har man tydligen inga besvär med !
Allt bara för att komma åt regeringen! Nils Flyg dog i sin övertygelse om att han hade handlat rätt mot Sveriges arbetare ,Ohly och hans parti verkar att dra samma slutsatser omkring sitt "samarbete" med SD!

3 kommentarer:

Andreas sa...

"Samma sak är det med SD:s väljare vilka kommer främst från de som tidigare har röstat på antingen (S) eller (V)!"

V tvivlar jag på.

Men S är ju rimligt. SD vill ju ha en väldfärdsstat. En hållbar sådan.

Hogrelius sa...

"Sandberg var först ledamot i kommunfullmäktige för vänsterpartiet men uteslöts 1992 på grund av att han kritiserade den enligt honom alltför generösa svenska invandringpolitiken. Han behöll därvid sin plats i fullmäktige och agerade politisk vilde till valet 1994 när han kandiderade för sitt egenhändigt grundade parti Kommunens Väl, som då vann 8 av fullmäktiges 49 mandat. Det lokala vänsterpartiet förlorade samtliga sina mandat."

Sandberg är bara ETT exempel, vart gick vänsterpartiets röster i nästa val när de åkte ur fullmäktige? Lätt att räkna ut!

Hogrelius sa...

"Tony Göte Sigfrid Wiklander, född Molin 3 juni 1939 i Göteborg, är en svensk politiker (sverigedemokrat) och riksdagsledamot sedan 2010, tidigare aktiv i Socialdemokraterna, Vänsterpartiet"

Jag behöver ju inte leta så länge så dyker fd v-politiker upp......

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate