fredag, mars 11, 2011

Borgen ! Dansk tv-serie på topp!

http://www.svd.se/kulturnoje/tv/dansk-serie-far-tv-rutan-att-koka_5997455.svd


Jag kan verkligen hålla med i allt Harry Amster skriver i dagens Svd!

Dansk tv har återigen fått in en femetta med guld. Jag har under årens lopp följt alla danska tv-serier och försöker se alla filmer som överhuvudtaget produceras i vårt broderland.

Visst börjar man känna igen de olika skådespelarna men det är bara med ett glatt minne . Se där är ju han från advokaterna, där är hon från krönikan osv.

Jag tycker uppriktigt synd om de människor som aldrig förmår sig till att släppa tv 3-4-4-6- mfl kanaler där den USA-inspirerade  eller tom. tvång på att följa manus från Hollywood. (Idol tex)

Här producerar danskarna serie efter serie i världsklass med skådespelare som ibland tom. får göra film i USA därför att de är så bra.(Mads M)  Danmark tar en Oscar för bästa utländska film med Persbrant i huvudrollen och det säger en hel del.

Såg en annan film igår som handlade om Sydafrika och i synnerhet om Nelson Mandela och hans år i fängelset och triumfen att åter efter 27 år komma ut i samhället samt bli vald till president. Regi av Billie August, naturligtvis dansk !

Sverige har blivit totalt amerikaniserat snart i allt från musik,film,mat,kläder och allmänna uppfattningar.Snart kan de unga inte ens svära på svenska! Shit, fuck you hör man allt oftare!

Nej , jag fortsätter att titta på Svt och deras serier från Danmark!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate