söndag, december 11, 2011

Visste du detta om Allendes socialistparti?

"Vid sin 22:a kongress, som hölls i november 1967, anammade den blivande presidentens parti, Socialistpartiet, officiellt och enhälligt marxism-leninismen som sin lära och förkunnade att ”det revolutionära våldet är ofrånkomligt och legitimt”. Vid samma tillfälle deklarerade partiet att: ”de fredliga eller lagliga kampformerna i sig själva inte kan leda till makten. Socialistpartiet betraktar dem som begränsade verktyg, en del av den politiska processen som leder fram till den väpnade kampen.”
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/matte-chile-slippa-ateruppleva-historien_6701073.svd

Mauricio Rojas var medlem av MIR (http://sv.wikipedia.org/wiki/Movimiento_de_Izquierda_Revolucionaria)   ,ett parti som stödde president Allende från vänster.När jag stötte på MR nere i Malmö de första åren så var han fortfarande medlem i denna organisation.Deltog i de stora sk folkfesterna i Pildammen men har färdats samma väg som så många av oss andra "revolutionära"!

Omprövning av värderingar, fakta, historia osv. Livet går ut på att fortsätta att utvecklas i den kunskapsspiral som finns till buds om vi orkar och kan.
Enklaste vägen är ju att bara luta sig bakåt och anse att det vi en gång lärt oss är den sanning vi för alltid ska stå fast vid.

De individer som håller fast vid den "sanning" de en gång slog fast närmast avskyr andra människor som har ändrat sin färdriktning.
Enklast är ju att säga upp bekantskapen vilket de ofta också gör.
Överhuvudtaget är det en trist inställning att endast tala och umgås med andra människor som i stort sätt delar alla ens uppfattningar. Ofta bäddar en sådan inställning för sekterism av olika stadier.

Vi känner ju igen detta genom tex Jehovas vittnen som till och med upphör att umgås med släktingar som har lämnat sekten.

Rojas fick utstå mycken spott och spe när han lämnade MIR och dess uppfattningar.
När han slutligen landade hos FP så blev det inte mycket bättre för honom, påhoppen duggade tätt. Han flyttade från Sverige och det var en förlust för oss.

Det här är landet som håller människor i fack och när du lämnar det låsta facket då är du ofta ett villebråd.
Det är stort att ändra mening och det är få som gör detta men ve dem som gör så, de ska alltid få äta upp det gamla de lämnade.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate