måndag, december 05, 2011

Valet i EgyptenDet muslimska brödraskapet fick 36 procent av rösterna efter den första valomgången och blev som väntat Egyptens största parti. Den stora överraskningen är att de bokstavstrogna ultraortodoxa salafisterna fick 25 procent, nästan dubbelt så mycket som en koalition av liberaler och socialdemokrater som bara tog hem 13 procent av rösterna.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4838390
Revolutionen tankar om frihet  kommer av sig rejält när man ser detta valresultat. När man dessutom hör vad den unga kvinnan säger rakt ut i SR 1 så förstår man att något håller på att gå fel i Egypten. Håller ett nytt Iran på att växa fram?
På en direkt fråga från  Cecilia Uddén svarar representanten från salafisterna att en otrogen kvinna ska stenas till döds om de får sin vilja igenom!
Medeltidens grymma läror fick alltså 25 % av rösterna och 36 % röstade på det muslimska brödraskapet vilket anses vara ett mer moderat parti. Ingen vet idag hur de skulle agera om de får ensam maktställning med det extrema salafistpartiet vid sin sida.

De i Sverige som tror att muslimer är precis som vilka andra religiösa rörelser som helst lever inte med sina ögon öppna, de vill så gärna tro att muslimer inte menar vad de säger.
Lyssna på denna intervju som SR genom Cecilia Uddén har gjort och tänk efter ett varv till!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate