tisdag, december 27, 2011

Koranen och vår Bibel är tvillingsjälar!

Klicka på texten så förstår du vad jag menar med "tvillingsjälar"! Vår bibel och framförallt det gamla testamentet (Judarnas del) är fulla av vidskepelse och fruktansvärda regler.
Jag såg en bild i tidningen idag där en kristen man står med en skylt där det står att alla homosexuella ska dödas. Ett bibelcitat som används framförallt nere i Afrika där man faktiskt också jagar och slår ihjäl homosexuella.I flera muslimska länder är det dödstraff mot homosexualitet bla i  Jemen, Iran  osv.

Vår bibel förordar allt från stening till att huggas ihjäl för olika saker som är misshagliga. Bibeln är ju oerhört gammal och judarnas uråldriga lära är ju idag något som man milt sagt kan säga människofientlig. Att sedan Muhammed till stora delar har tagit sina tankar från denna lära och att det sedan har kokats ihop med många andra tankar, även kristna, till den koran vi har i dag är ju inte något bra.

Både vår bibel och koranen  skrevs när vår värld bara löste allting med våld. När bokstavstroende människor idag följer dessa råd till punkt och pricka så kan de bli de farliga.

Jag skulle önska att svenska kyrkan tar bort det uråldriga från vår bibel med dessa mycket otäcka budskap.
Vad som ska göras åt koranen vet i sjutton, hela den är ju en helt förvirrad lära med motsägelser överallt.Ska man eller inte slå ihjäl de "otrogna"?

Ska man framhålla att judar,kristna och muslimer har samma Gud och leva i fred med varandra eller ska muslimer betrakta alla andra som "otrogna"? Koranen framhåller olika åsikter i denna fråga och det är fritt fram att tolka så som man själv vill!

När en bok med sk rättesnören är utformad så att olika individer eller grupper kan tolka skriften till sin fördel , då är det illa.
I hela religionens historia så har olika grupperingar bekämpat varandra med svärdet i hand , idag är det bilbomber och självmordsbälten som gäller.  Från Afghanistan bort till Irak exploderar dessa bomber flera gånger i veckan .
Det hemska är att alla åberopar Gud och gör detta i Guds namn. De är skrymtare och hädar Gud!
Sanningen är den vanliga, makt och pengar!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate