fredag, december 16, 2011

Säpo-soppa!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/faktakoll-sapos-stasiarkiv_6712301.svd

Säpo är oklara och ofta felaktiga i sina akter säger Wilhelm Agrell till Svd. Forskaren Almgren har några fel i sin bok om Stasi men allt härrör från ett fel hos Säpo, dessutom så har hennes forskning inte fått en rejäl chans att utföras på ett bra sätt genom "bannbullan" lagen satt på henne. Hon fick tex inte kopiera något för att kunna granska uppgifter i efterskott osv.

Sä här säger Wilhelm Agrell i Svd:


"Wilhelm Agrell anser att Birgitta Almgren utgått från Säpos tabell från 2001 där det felaktigt angavs att Ersson medgett uppdrag för Stasi.
- Almgren borde ha sett av de dokument som ingår i akten att det inte var så. Men det är lätt att se fel, helt enkelt. De förbehåll som har funnits för Almgren har varit att inga dokument får kopieras och att arbetsmaterial ska förstöras. Detta försvårar forskning. Det är viktigt som forskare att gång på gång kunna gå tillbaka i materialet och upptäcka feltolkningar som man själv har gjort"!

Det bästa är nu att helt frisläppa alla Säpos akter så ev. utpekade har en rimlig chans att både förklara och kanske bli friade från anklagelser.
De som var spioner kommer troligtvis att försöka tiga ihjäl hela saken.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate