måndag, december 12, 2011

Idag tar Stadshusledningen ett felaktigt beslut!

De borgerliga fullföljer idag gammal trist betongpolitik från sextiotalet, man kör över all klok expertis med sitt slussförslag.
Att lyssna är det bästa en politiker kan göra men i det här fallet så har man stängt igen sina ögon och öron för gott. Handlingskraft är ett ord  moderaterna så gärna tar i sin mun. Tyvärr kan det ofta istället bli  en handling av dumhet när man bara tror att det är starkt att bara "köra" på.
"Vi har folk med oss" säger de ofta men när media har gått ut och frågat "vanligt folk" så visar det sig tyvärr att de inte vet så värst mycket om slussenprojektet. Att luta sig som politiskt parti mot en ovetande befolkning imponerar inte. När det gäller mycket komplicerade frågor så har vi valt i det här landet att låta bli att använda populismen.
Det mest trista är att liberalerna har låtit sig tystas av de allt mer storvulna moderaterna, inom liberalerna finns det många som inte tycker att dagens beslut är bra.
Tomas Rudin sa i radion idag att det blir fel att ta ett så stort beslut med så få rösters övervikt och visst har Rudin rätt. Alla stora beslut  borde fattas på andra grunder än vad man kommer att göra idag.
Så många arkitekter och andra med gedigna kunskaper har en helt annan mening än de borgerliga politikerna i den här stora frågan och det börjar lukta riktigt illa om så mycket nu.
Politikerna har medvetet låtit slussen förfalla under många år och detta drabbar också socialdemokratin. Det är ju ett klassiskt trix att förfara på detta sätt när man vill riva något.
Använt i Malmö på sin tid när kvarteret Lugnet skulle bort liksom Klarakvarteret här i Stockholm. Finns säkert massor med exempel från andra städer också.

På detta sätt så låter man folk i allmänhet tro att projektet är så dåligt så det bara finns rivning att ta till. Det är ett ohederligt sätt att bedriva politik!

När beslut idag tas så ska Stockholmarna minnas almstriden där allt var tvärtom, sossarna   ville då kapa ner almarna medan moderaterna kämpande emot. Så kan  det gå när man sitter där med den söta MAKTEN!

http://www.svd.se/kultur/beslut-tas-efter-20-ars-vandor_6702051.svd?adapt_wid=sc_svd_w2&adapt_group=2&adapt_ma=0&adapt_mp=0&fcId=4  
http://www.svd.se/kultur/kulturdebatt/nu-avgors-slussen_6701993.svd

http://www.dn.se/blogg/epstein/ 


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate