måndag, december 26, 2011

En förfärlig dag i Nigeria

Den extrema sekten Boko Haram har den senaste veckan varit inblandad i blodiga strider i norra Nigeria, och ligger uppenbarligen bakom söndagens attacker.

– Vi bär ansvaret för alla de senaste attackerna, däribland dagens kyrkbombning i Madalla, sade Abul Qaqa, som säger sig vara rörelsens talesman, i telefon på juldagseftermiddagen.

– Vi kommer att fortsätta med sådana attacker de närmaste dagarna.

Enligt både polis och organisationer i norra Nigeria kan den senaste tidens strider mot Boko Haram ha krävt 100 liv.


Islamisterna sprider sitt hat och ond bråd död var de än befinner sig på jorden. De predikar hat!
De människor i väst som tror att det går att sluta fred med dessa vettvillingar får mig att tro att de inte fungerar sunt.


Fredsrörelsen har något naivt i hela sin tankevärld och har många gånger i historien blivit utnyttjade av onda krafter. 
När man tex öppnade upp Kremls heligstämplade dokument så kunde man läsa hur man under 50-60-talet utnyttjade fredsrörelsen i Sverige för sina syften. Man skickade in folk som tog order från Moskva.


I dagarna så har "Kvinnor för fred" lierat sig med en grupp människor som kräver att Sverige ska ta hem sina soldater från Afghanistan. Flera i denna grupp är kända för sitt försvar av bla Pol-pot och skulle jag vara med i en fredsrörelse så skulle jag akta mig noga för att samarbeta med kommunister av denna extrema sort. Att smutsa ner sin rörelse med detta är ju att begå politiskt självmord !


Man blir ju inte trovärdig längre som  fredsorganisation. 


Om man på något sätt tror att Talibanerna skulle bli bättre människor när soldaterna  åker hem , ja , då har man dubbla solglasögon på sig.Det är ju som att jubla  likt Chamberlein gjorde när han hade "förhandlat" med Hitler. 
"Fred i vår tid" utropade han när han återkom till England. Alla vet ju hur det gick med denna sk "fred"!
http://sv.wikipedia.org/wiki/Neville_Chamberlain


Varför lär inte vissa sig av historien!


Måndag morgon:  Tidningarna rapporterar att nya självmordsbombare har slagit till i Irak. Minst 60 människor har mördats på några dagar genom dessa gemena dåd.
Är det någon som överhuvudtaget förstår vad dessa islamister vill uppnå med att mörda den egna befolkningen?
Ibland pekar man på att det är olika riktningar inom Islam som strider om makten men i mina öron låter detta så osannolikt. Det vore  ungefär som om tex Livets ord skulle bilbomba Svenska kyrkan och dess medlemmar.


Nej, något annat ligger bakom dessa dåd, pengar och makt över oljans inkomster är nog troligare. Någon tro på Gud är ju totalt uteslutet eftersom koranen förbjuder detta dödande.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate