torsdag, december 22, 2011

Är folk helt galna?

Idag kunde jag läsa en intervju med den läkare som stod åtalad för mord ev. dråp av ett barn på Karolinska sjukhuset. (Hon frikändes på alla punkter)
Hennes berättelse hur hon behandlades av polisen och andra människor är djupt tragisk läsning.
Sedan kommer nyheterna ikväll på tv där personal på Carema berättar hur de får skit av allmänheten. Glåpord och saker kastade på de bilar de kör när de ska ut och ge vård.

Jag skrev om faran för hets mot ett företag så som tidningarna och framförallt vänstern bedrivit en längre tid. Ibland befogad kritik men också väldiga överdrifter. (Kvinna svalt ihjäl osv)
Jag befarade att den hårt arbetande personalen skulle få skit över sig orättvist och så har fallet blivit. Alla vi som i åratal arbetat inom vård och omsorg vet ju hur svårt detta jobb är många gånger. Många gånger oerhört otacksamt när orättvisa beskyllningar kommer från människor utan kunskap om det arbete som utförs.

SJ:s personal råkar också ut för otrevliga händelser av passagerare .Det är ju inte ombordpersonalen som styr och ställer inom SJ utan det gör de som är anställda som chefer på huvudkontoret.
Ibland tas det beslut där som tågpersonalen sedan får skäll för. Våld förekommer då och då mot tex. tågmästare och konduktörer av tokskallar!

Det är bra med Facebook och andra ställen därför att de ger människor möjlighet att uttrycka sina åsikter men ibland tycker jag att det kan gå överstyr.
Vänsterns folk uppvisar en hatgnällighet över allting som är påfrestande och i vissa frågor som tex Carema har de hatat på webben och anslutit sig till de som närmast kan ses som rättshaverister..

Det är verkligen dåligt med saklig debatt, det är istället ett "hundslagsmål" som ibland slutar med utfrysning och avstängning av de som vågar att ha en annan mening.

Ungefär som  i de socialistiska stater vi sett sedan 1917 och framåt. Vaclav Havel fick sitta sina år i fängelse men när den ruttna regimen föll så var det dissidenten Havel som blev hyllad av folket och vald till president.

Jag har inte sett vänstern på Face hylla Havel alls utan stor tystnad har rått och det säger ju rätt så mycket om vissa!

En del talar så mycket skit om oss fd Maoister inom SKP men i frågan om Tjeckoslovakien så stod vi glasklart mot Sovjet och stödde charta 77 på många sätt . De som har förmått läsa på historien vet ju att vårt förlag Oktober spelade in en LP i lönndom nere i Prag med motståndssånger. Vasclav Havel bistod med denna motståndshandling också eftersom man ibland kunde vara hemma i hans våning.
Samma sak var det med Solidaritet i Polen, vi stödde transporter av papper och tryckapparater. Loppis i folkets park i Malmö där pengarna gick till Solidaritet. Loppis  för Afghanistanhjälpen osv.

Aldrig någonsin att den övriga vänstern bistod ! (Läs VPK_KFMLr och SP)

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate