tisdag, december 13, 2011

Migrationsverkets politik är lika med tortyr!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1316&artikel=4848550

När du har läst eller lyssnat på Kalibers program med några av de 18.000 personer som inte går att utvisa så kanske du håller med mig om att det är frågan om tortyr . Polisen och Migrationsverket har kommit på kurs rakt mot varandra men det ska sägas att under allt detta så svävar utvisningsminister Tobias Billströms ande.
Polisen ska verkställa utvisningar och flyger med olika personer världen över men får komma hem igen med oförättat ärende eftersom de till och med flyger till fel land pga av Migrationsverkets dåliga utredningar.
Intressant hade det varit att få veta hur mycket pengar som ödslas på dessa redan på förhand dömda uppdrag?
Vi har människor här som har bott över åtta år där myndigheterna strider sins emellan vart de ska utvisas. Polisen har flygit flera gånger till olika länder men personen det gäller har ej kunnat överlämnas eftersom dessa länder nekar att ta emot dem.
Nu befinner de sig i Sverige och har tack vare Migrationsverket inte heller fått chansen efter fyra års vistelse kunnat ansöka återigen om uppehållstillstånd. Verket påstår att de inte har skött kontakten allt medan polisen säger tvärtom.
Allt detta innebär att de ej har något personnummer vilket i sin tur gör att de egentligen ej finns i vårt land. Allt från recept till sjukvård försvåras för dem, ja ibland nästan omöjliggör en normal tillvaro.
Om inte detta är en sorts förfinad tortyr så vet jag inte vad!

Så här kan man inte fortsätta att behandla folk, polisen har givit upp och lägger alla papper från Migrationsverket på hög eftersom de inget kan göra. 18.000 människor sitter nu i denna knipa, hur många ska det bli åren framöver?

1 kommentar:

2000aldrig sa...

Migrationsverket sårade av kritiken

http://bit.ly/tl4iwt

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate