torsdag, december 08, 2011

Niqab!

 Idag mötte vi en ung tjej i Hökarängen som var klädd i niqab, för övrigt första gången  jag ser denna medeltida klädsel här ute i denna förort.
Måste ju erkänna att jag hajade till inför denna klädsel. Påminner om barndomens spöken.
När man flyr till Sverige från förtryck och elände i ett muslimskt land och kommer hit så infinner sig frågan hur de trivs med att bo här där alla kvinnor går med öppet ansikte. Sommaren med värme och sol gör att vi går lätt klädda och njuter allt medan den här tjejen går omkring klädd så här .
Deras män ser ju ut som oss andra och slipper fula kläder som är i vägen.Hur tänker dessa kvinnor om detta? Ser de inte det orättvisa i denna skillnad? 
Religionen kan aldrig sitta i ens kläder och även de högsta "prästerna" i flera islamska länder säger att man inte behöver ha niqab när man bor i väst. Med andra ord så får man förmoda att hon själv vill ha denna i hennes ögon religiösa dräkt eller så har hennes man tvingat henne. Tänk om vi andra skulle börja klä oss enligt den tro vi har och gå omkring som några andra Breivikare här med stora röda kors på oss? Ett sådant samhälle vill inte jag ha! Vore det inte bättre att de muslimer som framhärdar att klä ut sig flyttade till dessa länder som påbjuder denna maskerad?  Kuggfrågan till vänstern idag är , vem sa att religionen är folkets opium?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate