fredag, december 30, 2011

Afghanistan.nu , ett propagandaorgan!

Jag har läst senaste numret av tidskriften Afghanistan.nu vilken ges ut av en liten organisation med namnet Afghanistansolidaritet. Denna organisation och dess medlemmar bröt sig ur SAK (Svenska Afghanistankommittén)
http://www.sak.se/
Det är en märklig tidning vilken tydligen bara har ett syfte och det är att kräva att Sverige tar hem sina soldater. De beskriver inte en enda gång varför det finns främmande soldater där eller vad för dåd talibanerna under sitt styre utförde.  Handgranater in i skolor där det gick flickor, körde ut kvinnliga läkare från sjukhusen, dödade massor med folk bla den erkänt stora frihetskämpen Massoud.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ahmad_Shah_Massoud

På flera ställen påstår skribenterna bla Birgitta Hambreus  att " Sverige är i krig i Afghanistan på västmakternas sida"!
Eller så tar man till med att det är Natos krig.
Ett faktum är att FN:s säkerhetsråd är de som har givit det här uppdraget till många länder. (ca 40) och de står under befäl av NATO. Säkerhetsrådets permanenta medlemmar är: Kina,USA,Frankrike,Storbritanien och Ryssland. Sedan ingår skiftande nationer och from  1 jan är dessa :Colombia,Tyskland,Indien , Portugal och Sydafrika.
http://sv.wikipedia.org/wiki/FN:s_s%C3%A4kerhetsr%C3%A5d  Den som vill vara underättad om alla de resolutioner man har tagit i FN om Afghanistan uppmanas att gå till FN:s sida. http://www.un.org/en/
Med andra ord är Sverige där pga av att FN vädjat liksom regeringen i Kabul.

Visst är tanken på fred en fin tanke men med all den erfarenhet som nu finns så vore det fegt och dåraktigt att lämna Afghanistan nu. Dessbättre har vår regering samt socialdemokraterna och miljöpartiet kommit överens i denna fråga och Sveriges löfte om att vara kvar till 2014 står fast.

När jag ser på listan över kontaktpersoner för denna organisation så slår det mig att ovanligt många har tillhört "yttervänstern".  Både ansvariga utgivaren Lars-Gunnar Liljestrand liksom redaktören Stefan Lindgren var aktiva Maoister inom SKP på sin tid. Samarbetet med fd försvarsministern m.m. Thage G Peterson, Pierre Schori, och Anders Ferm ,samtliga fd aktiva socialdemokrater, och dessa från SKP och andra vänsterorganisationer är ju lite förvånande.

När man läser tidningen och de tal som hölls inför jul så ser man att de är drivna propagandister hela gänget.

Idag kom detta lilla meddelande i tidningarna, det är märkligt att en sådan nyhet bara blir till en liten ruta.

3 kommentarer:

hogrelius sa...

2 kommentarer till Otäck och osaklig propaganda
stefan lindgren skriver:
30 december, 2011 kl. 03:27
Ja du Bosse. Om nu skp var så vansinnigt som du numera anser, hur kunde du då vara med?
Och varför ska vi lita på Högrelius m/2011 men inte m/1972? Skp var ju något du gick in i med öppna ögon innan du utvecklade din alkoholism som tycks ha förändrat dig så djupt.
Men eftersom du nu blivit fri från flaskan – är det för mycket begärt att du ska hålla dig till fakta?
Det här är ju ett krig som USA/Storbritannien startat, inte FN. Till 97% är de utländska trupperna Nato-trupper så det må väl vara den f d c-riksdagskvinnan Hambraeus obetaget att kalla det ”västmakternas krig”. Sverige är inte där på FN:s vädjan som du skriver utan faktiskt på inbjudan av Storbritannien.
Att Massoud mördades är kanske inte så konstigt eftersom han – redan före 11/9 – hade tagit in kommandostyrkor från CIA (Läs Steve Coll’s ”Ghost Wars”). De kämpar från kriget mot Sovjetunionen som vägrade vallfärda till Washington, t ex Guldbuddin Hekmatyar, sattes upp på FN:s terroristlista.
Jag föreslår att du taggar ner lite innan du fortsätter att angripa hederligt folk. Förklara lugnt och stilla för oss fåkunniga varför Sovjets ockupation var ond (du var ju med och fördömde den) medan USA:s ockupation är god?

Stefan Lindgren

hogrelius sa...

Stefan L har fått svaren redan i den blogg som han har läst men hans glasögon är nog för färgade så att han inte ser detta. Att jag eller någon annan var med skp 1972 och nu har andra åsikter nästan fyrtio år senare säger väl det mesta om Stefans värld idag. Det är ju detta som är problemet med Stefan och hans vänner, de har fortfarande de stalinistiska glasögonen på sig. Slag under bältet med snacket om alkoholism säger ju också vilken slags människotyp Stefan representerar!
Bo Högrelius

stefan lindgren sa...

Bosse, Ja jag är inte särskilt finkänslig i alkoholfrågor. Barn till alkoholister tenderar att inte vilja smussla med frågan. Det är bättre att den diskuteras öppet.
Du har naturligtvis rätt att ändra uppfattning, men vad jag vänder mig mot är den fördömande tonen mot kamrater som hållit fast vid sina kommunistiska åsikter. Vi kan väl diskutera vad som var rätt och fel.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate