lördag, december 03, 2011

Vi ska inte ha några privata aktörer i Sverige?

En något provocerande och verklighetsfrämmande titel på den här bloggen. Men jag läste just på Face hur vissa gammelsossar kräker på alla privata  företag. De drömmer om ett Sverige med ett enda stort Konsum med blåvita varor. Inga privata tandläkare eller läkare att gå till när man har tröttnat på landstinget osv.
Har de inget sett och lärt av östeuropas förfall och ofrihet? Kommunismen med statsapparaten som enda ägare till allting förskräcker ju. I ett sådant system så ryker yttrandefriheten på en gång. Ve den som kritiserar staten!

Om nu Carema har skött sin verksamhet illa på några ställen så kan man ju inte dra alla över en kam. Jag har ju arbetat inom vården åt samhället och det var sannerligen ingen drömtillvaro varken för patienter eller oss anställda. Låg lön med låg pension som följd efter slitiga år. Nu när det finns fler privata aktörer så kan man ju se hur lönerna faktiskt har reellt stigit de senaste tio åren.

En del drömmer sig tillbaka till Kungl. Televerket och dess osunda monopol. Detta verk skojade upp svenska folket på oerhörda summor med låtsasavgifter i många år. De kallades rikssamtal när man ringde från tex Södermanland till Stockholm och kostade mycket mer trots att Telia inte hade något merarbete med fjärrsamtal. Växlarna kopplade likadant oavsett det geografiska avståndet.

Telia är ju ett stycke svensk historia som visar att monopol alltid leder till ineffektiva system. Dyra sådana som den enskilde inte har en chans att påverka . Finns det fler bolag så kan man använda sig av kosumentmakt. Byt bolag!

Den äldre generationen sitter fast i ett socialistiskt tänkande och klagar över valfriheten. Man kan ju ställa frågan till dessa individer varför vi överhuvudtaget då ska ha flerpartisystem?
I kommunistländerna så försvann ju andra partier och fackföreningar så fort de tog makten. (Med våld)

Nu visar alla undersökningar att svenska folkets majoritet gillar valfrihet inte minst barnfamiljerna som kan byta  förskola för sina barn till tex ett familjekooperativ.

Själv har jag i alla år haft privat husläkare, sedan flera år så har jag Praktikertjänst som vårdcentral.
Aldrig något problem att få en tid, likaså hos min tandläkare som är privat!

Jag har sett insidan hos många av öststaterna med sina statliga monopol, inget fungerade i dessa länder . De sopades ju också bort över i princip en natt och det säger väl en hel del om dessa bristsamhällen!
Hur moderna människor kan tro på socialismen efter alla de exempel vi har sett under 80 år är för mig en gåta.
Det måste ju vara någon form av religion där tex kristendomen är utbytt mot socialismen , tro är det i alla fall frågan om. Det går inte att föra en vettig diskussion med djupt troende människor därför att de är ju förblindade av sin tro och de har alltid rätt.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate