tisdag, december 06, 2011

Tankar om Sverige!

"Efter terrordådet i Stockholm tackade polisen nej till en månads oavbruten kamerainspelning från hörnet Drottninggatan-Bryggargatan. I ett parallellt dåd, bilbombsförsöket vid Times Square i New York bara sju månader tidigare, spelade just övervakningsfilmer en viktig roll när attentatsmannen greps."
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/polisen-nobbade-film-fran-terrorplatsen_6686704.svd

Vi har myndigheter som strider mot varandra när det gäller sk kameraövervakning. En myndighet vill ha övervakning därför att de vet att brott kan avslöjas medan den andra myndigheten "värnar"  om den "vanliga" medborgarens ansikte. "Vi ska inte ha ett övervakningssamhälle" säger denna myndighet trosvisst och släpper de kriminella ur sikte.

I Stockholm fanns det alltså bilder från gatan där bomben  exploderade. En privat kamera hade filmat i ca 1 månad men polisen tackade nej till att kolla allt material som fanns samt förstörde alltsammans. En underlig inställning vilken är svår att förstå sig på.

Lika underligt är det att förstå sig på att de olika organisationerna bakom demonstrationen igår mot stadens slussbygge hade anlitat stalinisten Sven Wollter som talare. Han har varit medlem i kfmlr, nuvarande kommunistiska partiet sedan 1970 och sannerligen så var han på partiuppdrag vid slussen igår. Dessa kommunister gör inte dessa "jobb" utan att partiet är närvarande.

Om man frågar folk vad de anser om Hitler och Stalin så är de flesta överens om att bägge var stora massmördare.
Men sen kommer skillnaden, en aktiv nazist skulle aldrig anlitas som talare. Kommunisten däremot är välkommen trots att de försvarar Stalins blodiga terror som i dödssiffror vida överträffar Hitlers dödliga framfart.

En petitess i sammanhanget, om man vill värna miljön varför i all fridens namn hade man tända facklor vid demonstrationen vilka släpper ut så mycket skit i luften, de överträffar tusen bilars utsläpp!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate