lördag, december 10, 2011

England styrs av de konservativa. (Höger)

Ett lustigt scenario utspelas just nu på internetspalterna. Många kommunister hyllar högern i England och deras absoluta nej till att hjälpa till att röja upp i det ekonomiska träsket ute i Europa. Reinfeldt som ännu inte tagit ställning i frågan kallas redan nu av vissa debattörer för en svensk Quisling.

Det finns inte ett uns av solidaritet i en del av dessa vänsterdebattörers tankar. Sverige ska ut ur EU och ingen hjälp ska ges till länder som har det svårt. Detta är ju gammal hederlig högerpolitik som snart endast vänstern och extrema högerpartier förfäktar. Man talar högtidligt om det nationella bestämmanderätten i ordalag som är exakt de LePen i Frankrike framför.

Ett enat fredligt Europa där ingen  ska stå utanför är otänkbara tankar för för denna grupp av politiskt tänkande individer. I historien har detta hänt förut att ytterhöger och vänster hamnar på samma sida.

I en värld med det system vi har nu så är det ett måste att bryta upp de nationella staterna och få bort nationalismen. Nationalism har i alla tider bara ledit fram till krig och motsättningar. Europa har fortfarande lång väg att gå, det ser man inte minst på Englands hållning, de vill tro fortfarande att de är ett stort imperium!

Vad de gör är bara att stänga igen all insyn i deras banker, de ska kunna fortsätta med allehanda skumma affärer vilket inte EU godtar längre vad gäller bankerna i Europa. Det vore bedrövligt om Sverige ställer sig på samma sida som högerns England. Mycket beror förstås på hur Juholt och Socialdemokratin kommer att intaga för hållning lite längre fram.

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna står ju på samma sida som högern i England naturligtvis!
Det trista med alla EU-motståndare är att de bara kommer med kritik som utmynnar i att vi inte ska vara medlemmar men de talar aldrig om hur vi ska klara oss som nation i det nya Europa som växer fram. Ett nytt Europa baserat på samarbete och att kunna stå stark emot övriga världen tex i de miljöförhandlingar som har pågått.

Mer samarbete och samförstånd mellan alla nationer är ju något att sträva efter , inte tvärtom!
Solidaritet, ekonomiskt samarbete och fred är Europas ledstjärna.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate