lördag, december 31, 2011

Fred i vår tid!

Det har alltid funnits organisationer och människor som har kämpat för fred. När det råder fred i närområdet så är de harmlösa och det är lättare för dem att föra fram sin sak.
Trettiotalets USA ville inte på något sätt blanda sig i Europas svårigheter och när kriget närmade sig så var fortfarande flertalet av befolkningen mot att hjälpa Europa.
I England satt Neville Chamberlein som premiärminister och han trodde på fred med Hitler.
Åkte flera gånger till Hitler och kom slutligen hem till England och viftade med ett papper med Hitlers underskrift. "Fred i vår tid" utropade han allt medan han sålt ut andra länder till Hitler. Tjeckoslovakien miste stora delar av sitt land!
I England pågick det kampanjer från bla socialister och fascister att man skulle undvika att rusta osv.
Se bara på denna teckning från 1935 där man försöker lura i betraktaren att man skulle kunna stoppa krig om arbetarklassen strejkade.
Exakt det internationalen påstod inför första världskriget, när väl kriget utbröt efter morden i Sarajevo slöt hela folken upp bakom fanorna.
Om tex England underlåtit att hävda att de skulle försvara sig till sista blodsdroppen och följt fredsrörelsens lockrop så hade andra världskriget med all sannolikhet slutat annorlunda. Hitler hade fått sitt tusenårsrike.

Chamberlein fick dra sig tillbaka eftersom Hitler startade krig ett halvår efter att Chamberlein utropat sitt "fred i vår tid"!

Winston Churchill tog över rodret i England, han hade bara några år tidigare blivit kallad för "krigshetsare" och annat fult bara för att han sa sanningen om Hitler.

Fredsrörelser lever med skygglappar och vägrar se sanningen i ögonen.De brukar kallas naiva av många men det är nästan ett för snällt uttryck.
I vissa lägen fungerar de som fiendens förlängda arm, vi vet ju hur Sovjet utnyttjade dåtidens världsfredsrörelse med inskickade kgb-spioner.
Churchill kunde övertala   president Roosevelt att hjälpa England ,sedan kom oväntat överfallet på Pearl Habour av Japan och då vände USA:s folk i sin uppfattning till att vilja hjälpa Europa i kriget mot Hitler.

Fredsrörelsen tappade snart all mark och det är bara att konstatera att tur var det. Ett nationalsocialistiskt Europa hade varit förfärligt och garanterat är att då hade ingen fredsmänniska överlevt. Hitler hade gasat ihjäl dem.
Världen är inte ett dugg annorlunda idag och när man hör tal av dagens fredsmänniskor tex Thage G Peterson så blundar han  och sluter sina öron.  Thage G Peterson var Sveriges försvarsminister en gång  i tiden  , man kan undra hur han skötte sitt jobb? Är det kanske tack vare honom som Sverige inte har något försvar idag? Idag får vi förlita oss på att vår hemliga pakt med NATO kommer och hjälper oss om det bli ofärd österifrån.
(Hemlig NATO-pakt har funnits från slutet av fyrtiotalet)

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate