söndag, december 11, 2011

Socialism och sk kommunism!

Det här är en av många bilder som jag har i en bok med frisläppta bilder från kinesiska arkiv om den sk kulturrevolutionen. Den ena bilden är värre än den andra, vissa är så otäckt förnedrande för mänskligheten så det enda man kan jämföra med är faktiskt Hitlers och Stalins fögderi.
Även på Cuba så avrättades människor som inte var regimvänliga, Che Guevara sköt folk med nackskott enligt vittnen som har framträtt.

I de socialistiska revolutionerna så har alltid mängder med  "fiender" mördats. Exemplet Katyn är bara ett i raden av massmord som Stalin lät utföra på direkt order. Siffrorna skiftar men det rör sig om oerhörda mängder av människor som mördades och försvann. Miljoner och åter miljoner!

Det finns alltid kommunister som försvarar sig med snacket om att även högern och kapitalisterna har mördat folk (Chile 1973 tex) och visst stämmer detta men dessa  siffror är inte ens i närheten av vad socialismen har krävt. Dessutom är det ett f-b uselt försvar för vad den "goda" socialismen har åstadkommit.

Senast idag kom nyheter från Cuba att de återigen har fängslat människor ur oppositionen. Samma kväll som Mikael Wiehe framträder i TV 4, mannen som aldrig ger upp sitt försvar av Cuba. Till skillnad mot den store Björn Afzelius som tog avstånd från Cuba och Castro. Björn började hjälpa oppositionen på många sätt , även med pengar. Omvärderade hela sin grund och tyckte inte om de hyllningssånger han hade skrivit tidigare. Mognade som människa och såg på Cuba vad som hände där . ( 1993 gav han ut romanen En gång i Havanna, en personlig uppgörelse med det politiska systemet på Kuba, som enligt Afzelius, själv tidigare stor Kubavän, blivit en stalinistisk diktatur.)

De som är unga nu och som så gärna vill tro på detta monopolsystem har i regel inga större kunskaper om vad som hänt och vad det är för något i detta system som alltid leder till våld och förföljelse.

Det kommer alltid dessutom att finnas en klick med äldre som inte vill ta till sig all den kunskap som finns omkring socialismen, de är precis som gamla nazister, har inget sett, inget hört och inget lärt.

De har alltid  en massa "trosbegrepp" omkring sin lära och det finns då inget som kan få dem att rubba sina idéer! Religiös tro och fanatism är bland det svåraste som finns att bearbeta. Det rör sig om en form av hjärntvätt.

Jag är idag glad över att leva i den form av samhälle vi har där man kan yttra sig och tycka vad man vill utan att behöva bli fängslad.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate