tisdag, december 20, 2011

Göran Rosenberg ansluter sig till vidskepelsen

http://www.svd.se/kultur/frontalangrepp-mot-judendomen_6720057.svd

"Manlig spädbarnsomskärelse, brit mila, är och förblir en central del i den judiska traditionen och tillämpas av snart sagt alla judar, religiösa som icke-religiösa, ortodoxa som liberala."

När Göran Rosenberg skriver så här då har han också anslutit sig till "blodmystiken". Såvitt jag vet så är man jude om man antar den judiska tron, blir alltså religiöst utövande jude.  Rosenberg blir ju på det här sättet en förespåkare att tex Bonniers är judar!  Svenska prästen Åke Bonnier skulle enligt Rosenbergs synsätt vara jude!
Det är ju sådant här trams Ahmed Rahmi håller på med i sitt sökande efter judar i det svenska samhället.

När jag vänder mig emot barndop så gör jag detta utifrån synsättet att det är ett övergrepp mot barn. Kyrkan var emot barndop under många hundra år i början av den kristna tiden och då gällde bara vuxendop. En människa ska kunna ta ställning själv om man vill döpa sig eller ej. Samma sak borde gälla omskärelsen. Att genomföra denna "stympning" av en gosse är lika fel som barndopet. Hur en individ ställer sig till dessa frågor som vuxen är ju en helt annan sak, då tar man ansvar över sig själv.

All form av vidskepelse ska bekämpas .
När det gäller vissa religiösa rörelser så får man inte ändra någonting, allt ska vara som som det alltid har varit. Varenda bokstav i deras respektive heliga böcker är sanningen.
Vi har de senaste åren uppmärksammat sk kvinnlig omskärelse men ingen talar om alla gossar som utsätts för samma smärtsamma och stympande operation.

Gud har skapat människan till sin avbild framhåller man ju alltid från religiöst håll, nå, är vi skapade med förhud och blygdläppar-clitoris eller inte?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate