onsdag, december 07, 2011

Rökare skadar sina barn!


När man läser  det här så inställer sig en massa funderingar. Först kanske man tänker att de är stora dumskallar som inte förmår ta till sig den kunskap som finns.
Sedan börjar jag tänka som så att de är så fast i sitt missbruk så de har svårt att förmå sig att ändra sina levnadsvanor trots att tobak är så dyrt.
Sedan återkommer tankarna på deras barn, skulle man inte kunna bryta sitt rökande därför att man har barn? Kvinnor som är gravida fortsätter att röka enligt den här undersökningen. Varför inte snus eller plåster under denna tid om det nu är så svårt att sluta?
Istället för den meningslösa texten på paketen om att rök dödar så borde man kanske i annonser och reklam trycka mer på de sjukdomar deras barn riskerar att få. Visa bilder på barn med akut astma, kör stora kampanjer på detta tema !
De flesta föräldrar vill ju sina barn gott och då kanske man kan nå fram till dem med detta budskap.
En sak i denna undersökning förvånar mig och det är vilka som ammar sina barn idag. Förr i tiden så ville inte bättre förmedlade kvinnor amma utan hyrde ammor för att sköta detta. "Vanligt" folk ammade sina barn länge och väl.
Idag visar denna undersökning att allt vad gäller amning är tvärtom, bättre utbildade kvinnor ammar mer och längre idag.
Varför och när skedde denna förändring?

Unga kvinnor idag tillhör gruppen som röker mer än genomsnittet och det bådar inte väl inför framtiden. I allt annat vill de vara snygga och fräscha men att de stinker rök både ur mun och hår bekymrar tydligen inte dem. Kvinnor som röker åldras betydligt fortare och det ser man i ansiktet på dem.Mer rynkor och ful ansiktsfärg redan i slutet av trettioårsåldern.
Detta borde vara ett argument om något men tyvärr så hjälper inte denna kunskap heller.

 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate