lördag, december 17, 2011

Christopher Hitchens är död!

Hitchens retade gallfeber hos många, varför? Jo, han var mannen som förmådde ändra både ståndpunkter och inriktning på det mesta. En sak höll han dock fast vid och det var avståndstagandet från all religion.
De som blev mest retade var naturligtvis kommunisterna eftersom han blev en sk avfälling från den "enda rätta tron"! Han var troende Trotskist under ungdomsåren för att mot slutet av sitt liv bli en stark försvarare av president Bush!

Samma regler råder i vårt land, du ska sitta fast i din uppfattning livet ut vad som än händer. Det finns folk som stoltserar med att "de är födda sossar" tex (byt ut med något annat)!
En hållning som får mig att tänka på gubben i Torshälla som aldrig hade rest längre än till Eskilstuna i hela sitt liv.
Att någon överhuvudtaget kan anse det suspekt att en människa under ett långt liv ändrar mening i viktiga ting är något att fundera över.
Enligt mig så är det en mänsklig rättighet att få ändra mening i vad det än gäller. Ofta påvisar det ett rörligt tankemönster. Se hur många åldrande människor börjar att fungera, de är rädda för allt nytt. Kan inte förmå sig att ens försöka lära något nytt.
När en medelålders individ redan uppvisar ett sådant tankesätt så är det bara att beklaga.

Hitchens gick åt rakt motsatt håll hela sitt liv, det finns naturligtvis åsikter hos honom som inte jag gillar men jag gillar hans förhållningssätt till livet!
Man måste inte alltid tycka om andra människors åsikter för att kunna umgås och vara vänner.
De som säger upp bekantskapen bara därför att man inte tycker lika i allt är ute på verkligt hal is!

Hitchens blev bara 62 år och han hade säkert haft mycket mer att ge mänskligheten!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate