måndag, januari 31, 2011

Vidriga sanningar om rasismen!

Ämnet var rasismen i världen och då i synnerhet Afrika, USA och England.
Belgiska Kongo var ett helvete för de infödda på 1800-talet helt i jämförelse med Hitlers Tyskland. De visade de metoder de använde mot svarta arbetare , ibland bara barn. Om de inte lyckades uppfylla kvoten att samla in rågummi så högg man höger hand av dem. En dag hade man huggit av 1700 händer som låg där i en stor hög.
Vidrigt! Den högst ansvarige rent personligt var Kung Leopold den 2 ! Han ägde massor med farmer och var mycket pådrivande att tjäna pengar som han sedan byggde stora palats hemma i Belgien .
Nästa hemska bilder och berättelser kom från olika ställen i USA och sydstaterna. Lynchning av svarta  tiden från 1800 talet och fram till 1970-talet.
Det värsta var att det kunde stå tusentals med vita och hurra och skratta ju mer man torterade de man hade tagit tillfånga. Klassiskt var att tända en eld och börja med att lägga in fångens ben och sakta elda upp honom stycke för stycke.
De visade också hur man hängde upp mannen ovanför elden och halade honom upp och ner allt medan folk sprang fram och skar pungen av honom och andra hemskheter.
Den vite mannens framfart i världen är förfärlig att skåda. Sen finns det dom som påstår att vita skulle vara mer högtstående  än andra. Ofta ser man motsatsen när man läser eller ser historia. BBC hade producerat det här programmet och de var inte nådiga mot sina egna landsmän heller.
Det är nästan bara män til 99 % inblandade i dessa hemskheter och jag får återigen resa frågan om inte en betydande del av männen har något genetiskt fel i huvudet?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate