tisdag, februari 01, 2011

Otrevliga siffror om ungdomar!

Radions P1 redovisar siffror om ungdomars hälsa och arbetslöshet som är uppseendeväckande även om en hel del av detta har diskuterats tidigare. Sverige har sedan lång tid de sämsta talen i hela Europa vad gäller ungdomar i fast arbete. Det är fler svenska ungdomar i arbete i Norge och Danmark än här!
Allt det här grundlades under den socialdemokratiska tiden men har förvaltats på samma sätt av borgarna. Det är främst moderaterna som inte vill vika från sosselinjen i denna fråga. När många unga står utan arbete i många år så tilltar den psykiska ohälsan stort med inläggning på sjukhus samt även ett större antal självmord.

Förfärligt att fackföreningars dogmer ska stå ivägen för ett förnuftigare system som skulle öppna upp arbetsmarknaden för de unga . Än värre är att socialmoderaterna ska fortsätta denna unkna väg när alla siffror idag visar hur fel Sverige har kommit.

Sedan talar politikerna sig varma för att höja pensionsåldern till kanske 67-69 år. Människor som har arbetat i kanske närmare 50 år ska vara kvar som proppar när de unga behöver jobb?
Det enda rätta ordet för detta är VANSINNE!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate