tisdag, januari 18, 2011

Nätet läcker som ett såll!

"Internet och telefoner är så hårt övervakade. Källskyddet har underminerats av en massa övervakningslagar, som FRA och datalagringsdirektivet i Sverige, säger han.
SvD har numera liksom flera andra tidningar inget eget e-postsystem utan köper in tjänsten från en extern leverantör. Schibsted Sveriges IT-chef Oscar Edholm hävdar att e-post aldrig är en säker kommunikationsform oavsett leverantör.
– Jag likställer det med att skicka vykort med vanlig post. Vår policy är att inte skicka källskyddat material via e-post, säger han.
Vill man ge en reporter hemlig information i digitalt format ska man inte mejla det, med andra ord."
http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/wikileaks-far-konkurrens-det-lacker-som-ett-sall-pa-natet_5871569.svd

En av Sveriges största tidningar publicerar detta idag och det är sannerligen ingen skvallertidning det är fråga om utan Svenska Dagbladet .(Oberoende moderat)

Myndigheterna och riksdagen införde FRA-kollen och EU har infört lagen om att allt ska sparas som sägs på telefoner och datorer.(skriftligt och ljudmässigt)

Klantiga kriminella tar man säkert denna väg såsom man tidigare har gjort,skillnaden mot förut är hur polis och åklagare söker tillstånd till avlyssning.
Spioner eller avancerade brottslingar vet hur allt det här fungerar och gör nu som även svd berättar: aldrig mail eller kontakt över  telefon!

All kontakt sker personligt precis som spioner i alla tider har gjort. Så vem i hela fridens namn övervakar man då elektroniskt för mycket stora kostnader som vi skattebetalare betalar helt i onödan?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate