tisdag, januari 18, 2011

Rökare är sämre än svin!

Nu när snön har börjat lätta lite på sitt täcke så kommer det fram som jag inte vill se. Äckligt på många sätt men uppvisar också den totala hänsynslösa
attityd nästan alla rökare uppvisar. De fimpar överallt där det passar dem utan hänsyn till andra. Jag minns helvetet man hade på olika badstränder när barnen var små.De grävde i sanden och nog fanken hittade de fimpar och stoppade i munnen om man inte såg upp. Ingen avkoppling på stranden för barnfamiljer!

Uppe i Sundsvall finns ett par hyreshus där man skriver kontrakt med hyresvärden att man inte ska röka inomhus eller på balkongen! Ett vettigt och bra kontrakt men inte kan en del hålla på reglerna, de har flyttat dit men är rökare och till och med röker i hissen ! Finns det något värre för oss ickerökare med besvär i luftrören än att komma in i en hiss där någon har rökt? På Facebook var det några som inte tyckte att balkongrökning inte var så farligt. Sånt skitsnack, där sitter man i godan ro med kanske en macka så ställer sig grannen och röker och ett tu tre har man aska på sin macka!


När vi bodde på Hårds väg i Rosengård så bodde vi i ett av höghusen men längst ner med uteplats. Det låter väl trevligt? Men det vi trodde skulle kunna bli fint blev ett enda stort fiasko tack vare alla rökare i huset. De stod i sina fönster eller balkonger och rökte sedan släppte de ner fimparna till oss. Det blev drivor med fimpar efter ett kort tag.Då befästes också mina fördomar om att invandrare röker mer än andra och dessutom befästes mina intryck från många resor i andra länder där jag såg hur man totalt hänsynslöst dumpade sin skit överallt. Vi fick ner allt möjligt på vår uteplats tom. blodiga tamponger och kondomer som var använda. Det gick inte att bo kvar i detta hus!

Det borde vara tusen kronor i böter för att slänga fimpar utomhus , de som varit i Singapore brukar berätta om hur rent där är men så är de också tuffa mot nedskräpare. Varför ska vi fortsätta att plågas av denna minoritet av befolkningen med deras nedskitning av miljön?
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate