fredag, januari 14, 2011

Arbetslösheten!

Jag sitter och tittar på lite siffror omkring arbetslöshetstalen och det finns en intressant siffra mitt i all denna statestik.
Ca 400.000 människor är inskrivna på arbetsförmedlingarna och ca 110.000 saknar gymnasiekompetens.

Det är en förvånansvärt stor siffra för att vara Sverige där det heter att alla ska ta studenten. Vilka är denna grupp och varför har de inte fullföljt sin utbildning? Döljer det sig en stor grupp sk invandrare inom dessa siffror?

I dagens samhälle står man sig slätt utan en ordentlig utbildning,det är ju så att t.o.m med utbildning kan det vara svårt att få arbete. Det gäller ju att ha satsat på "rätt" utbildning. Istället för att bli statsvetare så ska man välja sjukvården, hellre sjuksköterska än undersköterska osv.

Ett fenomen här i Stockholm är att på de flesta byggen så jobbar det folk från östeuropa i rätt så stor omfattning och då inser man att skolan har med sin tidigare inriktning missat att utbilda yrkesfolk till byggnation. Nu ska det här sakta förändras med mer yrkesinriktade utbildningar men sådant tar tid innan man märker någon skillnad.


I går talades det återigen om hur andelen ungdomar i invandrartäta förorter går ut skolan med ofullständiga betyg. De kommer inte in på något gymnasium och sällar sig säkerligen till denna stora grupp arbetslösa utan den utbildning som behövs. När man vill tala om invandringens baksida så måste det här verkligen tillhöra en del av det mycket svåra att lösa. Vi tar hit människor utan att lösa de problem som uppstår och så har det varit i alla år.

Samhället bidrar till att cementera stora problem som i sitt kölvatten också bidrar till främlingsfientlighet.

Staten och riksdagen göder motsättningarna.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate