måndag, januari 24, 2011

Nya lagar igen som inskränker friheten!

Nu slår Ask till igen med en ny lag from. 1 juli där man kan bli dömd till fängelse för att man har tagit en "olämplig" bild på någon. Upp till ett års fängelse kan det bli!  Oficiellt går ministern ut med att det ska stoppa folk från att fotografera i omklädningsrum eller toaletter precis som om det skulle vara ett stort nationellt problem. För övrigt så finns det lagar som kan användas redan idag i sådana fall.
Varje lag som inskränker någonting är ett steg bakåt och det har kommit en hel del sådant de senaste åren med allt från övervakning av ens mail till telefonövervakning. Orwells samhälle byggs hela tiden! Se till att domstolar och polis jobbar på med det vi redan har i lagstiftning innan man stiftar nya lagar som sedan ska läggas åt sidan därför att man redan är överhopad med jobb. Vem får ens ut en polis vid ett lägenhetsinbrott idag?
Journalistförbundet gillar inte heller den här nya lagen och jag visar här vad de säger :

"Bättre med nuvarande ordning

Agneta Lindblom Hulthén tycker att det är bättre med nuvarande ordning med pressetiska reglerna och en ansvarig utgivare som bestämmer vad som ska publiceras.
Men är det inte viktigt att komma åt fall där privatpersoner smygfilmar människor på till exempel en toalett?
– Det är knappast ett stort samhällsproblem att sådant sker. Allt kan vi nog inte skydda oss mot med lagstiftning. Riskerna är att vi blir övernitiska så att vi stänger det öppna samhället, säger Lindblom Hulthén.
Expressen.se har sökt Beatrice Ask, men hon har inte gått att nå."

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate