tisdag, januari 25, 2011

Jag har sett ondskan ikväll!

http://svt.se/2.149969/1.2294854/

45 år efter andra världskriget så återfinns ett underjordiskt lager med film. Film i massor från nazitiden bla en film som är fotograferad i ghettot i Warszawa av tyska filmare. De regisserade olika scener som är så hemska att se, de förnedrar dessa stackars människor.


En av de tyska fotograferna återfinnes i Tyskland och de får honom att minnas olika scener som han har filmat. Han kan sitta och minnas allt medan vi ser vad som händer på filmduken.


Det här var förstadiet till utrotningen och de olika dödsläger de senare skickades till. Det var tydligen meningen att den här filmen skulle klippas ihop och visas som propaganda men den åkte ner i lagret istället. Många scener kommer med som kanske inte var meningen och idag så talar de till oss och vi får se vansinnet på ett sätt som aldrig böcker kan skildra på samma sätt.
Detta är nazismens fula tryne skildrat av dem själv på ett talande sätt. 


Att ett högtstående kulturfolk genom fördomar och ihärdig propaganda kunde fördärvas så mycket att man kunde genomföra detta hemska är fortfarande fruktansvärt så här många år efteråt att se!


http://sv.wikipedia.org/wiki/Warszawas_getto 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate