onsdag, januari 26, 2011

Aktivitetsersättning= förtidspension?

1990 så "pensionerades" ca 1500 ungdomar, förra året ca 6500 stycken! I dessa tider när FK anses vara mycket hårda i sina bedömningar av sjuka så får vi veta dessa siffror. Cancersjuka har tvingats att söka arbete men dessa ungdomar får pension, det är något underligt med det här.
Ofta uppvisar dessa ungdomar så svåra psykiska problem /Aspberger,adhd osv/ så att det anses att de inte kan sköta ett arbete.
En stilla undran bara , var fanns alla dessa unga på 50-talet? Har unga blivit skadade mer i vårt nya samhälle eller vad är det frågan om?
Kanske det är många sk invandrarbarn i denna grupp av pensionärer? Läste igår att 90 % av Malmös vuxna romer ej har arbete, har de också div. sjukdomar eller är det bristande utbildning eller rashat som ligger till grund för dessa dystra siffror som återigen uppvisar ett stort problem som vårt land inte lyckats lösa.

För att kunna åtgärda ett problem så måste man också veta orsaken till  dessa problem.

Nu är det väl ingen som för någon statistik över vem som är vem med dessa svårigheter men skulle det vara så att många är barn som kommer hit från div. länder nästan helt utan utbildning och inte ens klarar av att lära sig att läsa på svenska då borde samhället veta vad som bör göras. Utbildning,utbildning och ännu mer utbildning.

Det kan ju inte bli billigare att pensionera folk från tonåren och resten av livet. Ofta kanske de dessutom då blir kriminella och kostar oss ännu mer.
Här har vi det problem som sverigedemokraterna gick till val på och förfäktar i riksdagen. Deras lösning är en annan och ofta svårare, ja rent inhumant. Det går inte att skicka tillbaka människor till krigshärjade länder hur som helst,det vore ungefär som att man under andra världskriget skulle skicka tillbaka judar till Tyskland. (Tyvärr gjordes så i början av kriget,skam åt Sverige)

Om man vet att den utvisade inte har en chans att klara sig utan går en säker död till mötes då ska man inte heller utvisa.

Nej, Sverige brister i omhändertagandet och utbildningen av invandrare och dessutom ställer man inte tillräckligt med krav på dem att bryta med sina ofta reaktionära inställningar vilka omöjliggör bra utbildning och arbete.

Jag har personlig erfarenhet från mitt arbete inom hemtjänsten med en man som alltid gick ut ur rummet när vi skulle tvätta den boende. "Min kultur förbjuder mig detta , sa han"!

SUCK!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate