måndag, januari 17, 2011

Landstingen betyder orättvisa idag!

Jag sitter och läser årets första nummer av Reumatiker-Världen. Det är Reumatikerförbundets lärorika tidning där man får se Sverige  med andra ögon.

Vårt land är sedan 1800-talet uppdelade på olika landsting med bestämmderätt .
Idag ter sig denna uppdelning föråldrad och i både Norge och Danmark har man gått ifrån denna modell. De fick samma erfarenheter som vi i vårt land tyvärr märker mer och mer av.

Jag ska bara ta ett exempel som ovannämda tidning berättar om . Idag finns det modern medicin för reumatiker som stoppar upp sjukdomen men får alla den?
Nej, tyvärr beror det på var du bor alltså vilket landsting du tillhör. Samma sak är de med sk hjälpmedel allt från rullstolar till andra hjälpmedel.

Det vore bättre att genomföra vad man gjorde i Norge, de la ner landstingen och lät staten ta över. Det betyder att alla boende i hela landet får samma villkor!
Egentligen är det underligt att inte dessa regler råder i vårt land efter att vi i så många år har haft det ekonomiskt väl förspänt.
I landstingen sitter det många politiker och styr från alla  partier. Många är de som har sin födkrok och revir där och de vill inte släppa detta .

De som får lida för detta är bland annat våra reumatiker. Med den nya medicinen så blir de allra flesta mycket bättre och kan sköta sitt arbete istället för att kanske bli sjukpensionerade. Snåla politiker och "deras" landsting ska inte försätta sjuka i en sämre position genom snålhet.

Debatten om att lägga ner landstingen måste sätta fart så att vi kan få ett modernt sätt att sköta sjukvården snarast.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate