onsdag, januari 05, 2011

Tvärdrag håller på med korsdrag!

Tvärdrag är en SSU-tidskrift och där pågår det sk eftervalsdebatt. Vad de skulle behöva är vad jag antyder i rubriken, korsdrag.
Det är mycket gammal bråte som de skulle behöva granska och förkasta men de gör enligt mig tvärtom.
Någon sorts grumlig socialism lyser igenom många av inläggen. Tron på att de reformer SAP genomförde på 60-70 talet var bra på alla sätt skymtar också.
Så var dock inte fallet och jag ska nöja mig med en reform som verkligen har gått snett in i våra dagar. Bostadsbidraget!
Innan detta genomfördes så hade vi låga hyror i detta land. När så staten började betala ut bidrag så såg både banker och fastighetsägarna chansen att trissa upp hyrorna därför att staten gick ju alltid emellan nu och betalade så att folk ändå kunde bo på en relativt stor boyta.

Hyrorna började skjuta i taket på några år och inte blev det bättre heller när skatt infördes. Socialdemokratin lovade från början att ingen skulle behöva betala mer än  20% av lönen i hyra men det löftet sveks ordentligt när bostadsbidraget infördes. Ingen tjänade på det här utom som sagt bankerna och ägarna.

Denna sorts "socialism" liksom barnbidrag till alla är förfelat. Reformer ska inte gynna kapitalet på detta sätt , bättre med låga hyror. Bygg hus med längre lånetider,  tex 70 år så får man ner kostnaderna avsevärt.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate