måndag, januari 10, 2011

Kort och gott XBMC!

http://xbmc.org/download/För några år sedan så testade jag denna multimedia uppfinning men den gick inte bra då på min PC.

Nu tänkte jag göra ett nytt försök eftersom den finns med i min Ubuntu, där finns den i programbanken. Lätt att ta ner och alla de extra program som finns att lägga in finns där också. Allt gjort på fem minuter.
Den spelar upp egna ljud och videofiler plus film. Dessutom finns massor med extraprogram att ta ner tex NRK:s program och jag lovar att det blir fin bild på hela skärmen. Egna foton kan man visa men det jag blev särskilt förtjust i var att You Tube finns också. Man kan gå in på sitt eget konto och köra allt som  man har sparat där.
Att se videos i helskärm utan flimmer och ett ljud som man blir förvånad över är underbart.
Windows har ju ett likande program man ack så långt efter i utveckling mot det här. För övrigt så använder sig Voddler av denna fria programvara om jag inte minns fel.
 Fri programvara under GNU och Linux är framgången till tekniskt mycket bra programvaror.

Kommentar:
Hej,
 
Kul inlägg. En mindre korrigering:  Det är rätt att Voddler använde XBMC när vi lanserade tjänsten. Men sedan mars 2009 har vi bytt; numera bygger vår spelare på (främst) Adobe Air. 
 
Vi hade gärna fortsätt använda XBMC, men det kopierings- och DRM-skydd som vi utvecklade till XBMC (ett krav från filmbolagen för att vi skulle kunna visa deras filmer) kunde vi tyvärr inte ge tillbaka till open source-communityn (att öppna upp sitt koperingsskydd för total insyn tar ju bort effekten av skyddet, så att säga).  
 
Med andra ord kunde vi inte leva upp till en grundprincip i öppen källkods-utveckling, att man ger tillbaka sina vidareutvecklingar (vilket många upprörda röster i open source-världen dessutom uppmärksammade oss på och vi fick mycken berättigad kritik för). Så vi var tvugna att överge XBMC och gå till annan lösning.
 
Så hur mycket vi än föredrar  öppen källkod och flexibla licenslösningar, så blev det här tyvärr ett exempel på när just öppenheten tvingade oss att byta plattform. Det smärtade många av oss på firman, som är varma förespråkare av öppen källkod.
 
Vänliga hälsningar,
Anders Sjöman
kommunikationschef Voddler

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate