måndag, oktober 11, 2010

Ubuntu 10.10 släpptes idag! (Maverick)

http://www.ubuntu.com/ 
På denna länk hittar du Ubuntu för nedtagning och bränning av en cd . (ISO)


http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/windows-installer

Ovanstående länk går till en enkel installation kallad WUBI. Det innebär att du placerar Ubuntu inne i ditt Windows-system som vilket annat program som helst och med andra ord även kan avinstallera Ubuntu som ett vanligt program!


Det kan ju för en nybörjare vara ett enkelt sätt att testa Ubuntu.

Att ta ner CD-ISO skivan är ju heller inte svårt och idag är det hur lätt som helst att installera Ubuntu därför att det är så tydliga anvisningar  när man har satt i skivan och den snurrar igång. (Du måste sätta din cd-dvd-spelare som första boot genom att gå ut i BIOS och ändra detta. Om du är osäker på hur man gör så försök att se om datorn kanske redan är inställd på detta genom att sätta i skivan och göra en kallstart. Då visar det sig på en gång om skivan startar och installationen börjar.
På Ubuntus sidor finns utförliga anvisningar. Googla bara på Ubuntu och läs på lite.

OBS Se till att inte du tar bort Windows om du har en sådan utan lägg Ubuntu sida vid sida. Du får dessa valalternativ upp på skärmen!

Ubuntu känner sedan av att du även har Windows och den finns med i starten när du startar din dator. Man väljer då vilket system man vill ha.

När Ubuntu startar på din dator så ska du undersöka och lära dig att hitta i den.Det finns flera möjligheter att installera mer programvara eftersom det från början bara finns det absolut nödvändiga.
För en nybörjare är "Programcentralen" lättast att använda. Där presenteras de olika programmen som finns att tillgå.

Nå , allt detta kan du lära dig på de många Ubuntu-sidor som finns på nätet!
Lycka till!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate