måndag, oktober 25, 2010

Tjugo år i helvetet!

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/tjugo-ar-i-helvetet_5561285.svd

I papperstidningen finner man ett större reportage och jag får snart säga som jag brukar göra om radions P1,de är  vanligt folks universitet. Ja, Svd med sina stora reportage från bla Afghanistan och Afrika m.m tillför oss läsare kunskap på ett högre plan.

I tidningen fastnar jag för två ting som är i motsats till varandra.

"Al-Shababs män kommer in i rummen och tar ut kvinnorna.De våldtar dem, också 15 -åriga flickor. Jag har sett detta. Men det fanns ingenting vi kunde göra."

Längre ner står det så här: "Al-Shabab kräver att alla kvinnor ska bära niqab (heltäckande slöja)Jag hade inte råd att köpa en. Utan niqab grips man och sätts i fängelse."

Som läsaren nog förstår så är al-Shabab den islamitiska rörelse  vilken är väldigt lik talibanrörelsen i Afghanistan .

De framställer sig som "fromma" muslimer när det passar dem men allt är en fråga om makt och inget annat. Männen makt!

Från Sverige så har unga män från muslimska familjer åkt ner för utbildning till soldater, flera har blivit offer för kriget. Dessa unga män finner sig inte tillrätta i vårt land utan drömmer om att vara med och bygga något annat och låter sig värvas.
I Afghanistan finns män från många olika länder på talibansidan. De infödda talibanerna tycker ofta att de är för hårda och inte förstår Afghaners problem. De dödar utan åtskillnad.

I vissa länder där sk klansystem finns sedan århundranden blir läget mycket svårt därför det uppstår en mängd  med olika sk krigsherrar!
De krigar främst för sin klan och dessa sk inbördeskrig fortsätter år ut och år in och man kan inte se något slut heller. När USA gick in i början på 90-talet så möttes de av motstånd från större delen av befolkningen och då är man ju chanslös.
Frågan är vad FN kan göra i sådana lägen? Plåstra om folket tillfälligt  så de överlever och kan fly till Europa?

En fråga som borde ställas och det är vem och vilka är de som säljer alla vapen till dessa krigsherrar? Finns det svenska vapen där nere?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate