fredag, oktober 22, 2010

Per Svensson är ute och glider!


I många år har jag läst och hört vad Per Svensson har att framföra och jag har gillat det mesta av det han producerar.
Idag fick min tillit till honom en ordentlig knäck. Först skrev han en illa genomtänkt artikel angående de skott som en störd man har avlossat under en längre tid i Malmö. Nå ,det kan jag väl leva med men sen så ställde han upp i en debatt i radion mot Erik Almqvist från SD!
Svensson försöker att fördela skulden på skotten  i staden genom att påstå att SD genom sitt inflytande kan piska upp dåliga stämningar.  Almqvist påpekar då att det inte är SD som har bedrivit politiken att sätta invandrare i utanförskap och i dåliga bostadsområden. De har inte haft något politiskt inflytande överhuvudtaget de senaste tio åren , säger han!
Svensson lyssnar uppenbarligen inte på vad Almqvist säger utan går över till att börja hylla Malmö som en mycket bra stad för alla som bor där!
Då sjunker min aktning för Per Svensson ordentligt. Almqvist försöker att tala om för Svensson att BRÅ har statestik över vad som hänt i Malmö under alla år.
Nej, hyllningen till Malmö fortsätter. Inga baksidor tycks finnas för Svensson, inte ens skjutningarna under de senaste åren eller med andra ord , alla de avrättningar som vi har sett.
Alla de kriminella ligorna med sin knarkhandel har gått förbi Svenssons näsa.
Frågan är ,   var bor Svensson någonstans i Malmö idag.
Jag läser hans husblad Sydsvenskan varje dag och där har de  sedan alla år varje dag rapporterat  massor med otäcka brott. Efter helgerna är det minst fem stora kriminella verksamheter som det skrivs om.
Nu börjar jag förstå ännu mer varför folk i Rosengård får bo med ohyra och kackelackor utan att något händer.  Stadens politiker är av samma ull som Per Svensson, blundar med bägge ögonen.
För några år sedan blev jag inbjuden till Riksdagen för att delta i en konferans angående Malmö   och i synnerhet Rosengård. Deltagare var Malmös Polischef, MKB:s chef osv. Människor från Malmö med insyn i eländet.
De sa med en mun att de inte kunde fortsätta att ha det så i staden som det var. MKB:s chef berättade om det ohållbara med att ibland 15 personer bodde i en bostad på två rum o kök. Barnen kan inte göra sina läxor utan springer ute på sena kvällarna istället!
På denna konferans fattades ett parti nämligen (S). De vill aldrig heller se sanningen i vitögat hur folk har det ute i förorten. Om de skulle sätta sig in i hur det verkligen är så riskerar de ju att de  måste ompröva sin politik i dessa frågor. Att erkänna att 40 års politik var fel sitter nog hårt åt att erkänna. Synd bara att regeringen inte heller vågar riva tag i det här utan svassar omkring med en tydlig socialdemokratiskt återvändspolitik.
Det är fegt och felaktigt att inte kunna förändra sin politik när man ser att det går galet.
Tex att inte låta fler flytta in på Rosengård eller för den delen Södertälje och andra överfulla ställen.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate