torsdag, oktober 21, 2010

Det skjuts i Malmö!

Narkotikaligorna, MC-gängen samt kanske en extrem sk "laserman" skjuter för fullt i landets tredje stad.  Malmö har på en period sedan i mitten på sjuttiotalet blivit något av Sveriges Chicago.
Mycket brott och stora motsättningar bland många människor i den blandning av folk som finns därnere.

Kulturdebattören Per Svensson skriver i SDS en artikel med rubriken "Det rasistiska våldet följer samhällsklimatet"! Han menar där att tex Åkesson i SD torgför tankar på samma sätt som Bert Karlsson gjorde på 90-talet med följden att våldet trappas upp.

Det våld jag såg det senaste halvåret i Sverige var våldet och hoten mot SD och de som agerar för partiet. Räknas inte det eller är det bara våld mot invandrare som räknas?

När invandrargrabbar i Malmö rånar "svennar" medvetet för att de vill hämnas då ska man alltså inte tala om det?
Per Svensson liksom de flesta kulturdebattörer befinner sig ofta på långt håll från de problem som trots allt finns i vårt samhälle . När jag bodde i Rosengård så bodde Per Svensson långt därifrån inne i Malmö.

När man läser artiklar som Svenssons så ser man att de medvetet undviker att diskutera varför alla motsättningar uppstår mellan befolkningsgrupper.
Om man gör så då kommer man aldrig heller att förstå varför partier typ SD växer i våra  samhällen i hela Europa.

Det otrevliga är ju att Svensson och andra använder samma typ av resonomang som de flesta rasister alltid har tillgripit. Man pekar ut en grupp medborgare för att sedan påstå att allt är deras fel.  "Det är judarnas fel,det är de svartas fel,det är grevens fel eller det är Åkessons fel!"


Om nu en grupp eller ett parti anser att Sverige tar emot för många utlänningar  eller att de anser att man bättre kan hjälpa dem på deras hemort så kan man ju inte med automatik påstå att de är rasister eller  mena att det är deras fel när en galning börjar skjuta folk.

Såg för övrigt att olika fackföreningar utesluter medlemmar pga av att de är Sverigedemokrater. Dessa fackföreningar uteslöt aldrig Stalinister trots att de öppet förfäktade väpnad revolution och blodbad! Det är ju faktiskt förföljelse dessa uteslutningar!

Jag tycker att många debattörer nu får lugna ner sig och försöka uppträda demokratiskt. Man bygger inte ett öppet samhälle med att ta till de värsta och sämsta argumenten  utan det kan man överlåta åt andra att göra så man tydligt kan urskilja vem som är vem i debatten! 


http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/kulturkritik/article1273612/Klimatpaverkan.html 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate