fredag, oktober 01, 2010

SJ-monopolet borta from idag 1 oktober 2010

Nu har regeringen genomfört ett av de viktiga EU-direktiven , man har avreglerat järnvägen och det monopol SJ haft. Godstransporterna avreglerades redan för ca 15 år sedan .
Visst är det trång på vissa delar av järnvägen idag och det är gamla försyndelser från de regeringar som suttit förut.(Läs (S))
I valet så var det ingen som tog tag i den linje som borde ha byggts för länge sedan, Jönköping -Malmö. Gamla Banverket har alla planer för detta bygge klart men har väntat förgäves på tillståndet. Istället blev det kohandel mellan (S) och (MP) och Botniabanan byggdes för mycket dyra pengar.
Järnvägsproppen låg ju inte efter Norrlandskusten utan den finns från Stockholm och söderöver.
Det är ju här som huvuddelen av passagerarna finns dessutom. Någon lönsamhet kommer man aldrig att kunna få på Botniabanan!

Om man verkligen vill satsa på järnvägstrafik ner över Europa så måste man bygga nya banor, gärna snabbtågsbana just mellan Jönköping-Malmö.
DB i Tyskland vill börja köra direkttåg från Stockholm-Berlin med sina nya tåg och i framtiden med en bro över Rödeby-Puttgarten så öppnar sig nya möjligheter för bättre kollektivtrafik.

Järnvägen är framtidens melodi men det gäller också att bygga på rätt ställe!

Här nedan finns lite trevliga länkar till olika bolag som redan idag kör på banorna:http://www.connex.se/tmpl/XStartPage____26702.aspx?epslanguage=ML

http://www.dsb.se/

http://www.bahn.de/i/view/SWE/se/index.shtml

http://www.tagkompaniet.se/

http://www.oresundstag.se/sv/Startsida-Otag/

PS! 

Restaurangvagnen

Veolias tåg till Åre har naturligtvis en riktig restaurangvagn! En stor del av vår reseupplevelse är att kunna njuta av en god middag tillsammans med ett glas öl eller vin. På morgonen i riktning mot Åre serverar vi frukost, bestående av smörgås, juice, kaffe eller te och yoghurt. Det finns också ett utbud av smörgåsar, godis, fikabröd, läsk och vatten. Vill du hellre ta med din mat till kupén så går det naturligtvis lika bra.
Ombord på tåget serverar vi vår varma mat på porslin med sallad och riktiga bestick. Naturligtvis dricker vi också ur riktiga glas och kaffemuggar i porslin. Din smakupplevelse blir bättre och vi skonar miljön från användandet av engångsmaterial.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate