måndag, oktober 18, 2010

Trist!

Så fort man slår upp Sydsvenskan i Malmö så möts man av bränder,våld,skjutningar,mord,rån osv.
Dag ut och dag in! Är det överhuvudtaget någon brottsfri dag därnere?
Bilden här är tagen på Bennets väg i Rosengård, jag bodde på Hårds väg vilken är en parallellgata till Bennets väg.
 Där var också ett elände även fast det var i början på 80-talet. Många bränder i de hus vi bodde i men det värsta var när man med bensin som hjälp brände ner både vårt nya dagis liksom skolan. Konsekvent hade man gått runt med dunkar med bensin och pytsat in bensinen i de fönster man krossat. Det fanns inte en chans för brandkåren att göra något. Enda skillnaden då mot nu var att ingen kastade sten på brandmännen.

De som undviker diskussionen om orsak och verkan gör vårt land en björntjänst liksom att man i princip inte gör något för att de här ungdomarna ska få en chans i framtiden. De får bli kriminella med myndigheternas öppna ögon.
Politikerna och de organisationer som vägrar att diskutera fakta omkring utanförskapet i tex Rosengård bär ett stort ansvar för hur befolkningen i sådana områden  får möjlighet att forma sin framtid.
Att det ska vara så svårt att sätta sig in i deras belägenhet med ofta ett livslångt beroende av socialbidrag och barn som växer upp med dålig skolunderbyggnad vilket gör att de också hamnar utanför samhället.

Vi kan ju inte bara ta hit nya invandrare och fortsätta denna dåliga politik för då kommer motsättningarna i samhället bara att öka. När man går ut i dessa områden och talar med de boende så säger de ofta också att nu räcker det. Vi är på väg att bli för många!

När man ställer en rak fråga om tex hur många Romer från Serbien och Rumänien vi kan ta emot så finns inga svar att få. Varenda människa i detta land vet och förstår att det måste finnas ett tak någonstans då det inte går längre att släppa in dem.

När det inte finns bostäder,arbete osv då blir det ju kaos förr eller senare.  Ska sjunkande pensioner och försämrad sjukvård betala notan?
Man behöver inte ha speciella insikter om vem som kommer att gå fram i nästa val om den nuvarande befolkningen ska betala denna dåliga politik med försämringar. 


EU måste ta till gemensamma krafttag och se till att utsatta befolkningsgrupper får hjälp till försörjning och skolor där de bor så de slipper att ge sig ut på en tröstlös resa till andra länder där de inte egentligen är välkomna!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate