fredag, oktober 22, 2010

Men flytta till gettot då!

http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article1274906/Men-flytta-till-gettot-da.html

"När invandrare utgör 25 procent av befolkningen i ett område börjar svenskar lämna det. När svenskarna sen hamnar i minoritet drar i princip alla som har möjlighet – invandrare som svenskar –  vilket i sin tur leder till en stigmatisering av området. På Möllan har det varit tvärtom; det har gått från att vara slum till att locka folk med mer pengar att flytta in, och med det följer en makt att driva igenom förändringar.
Därför blir jag så otroligt provocerad av dessa medelklassbarn som vill leka fattiga. Är man uppvuxen i gettot så vill man inget hellre än att det får högre status. Möllan skulle inte vara samma Möllan utan denna utveckling. Hur skulle det fantastiskt rika utbudet av kaféer, restauranger och barer se ut om ingen kunde betala för det?"

Mona Masri skriver dessa ord vilka jag skriver under till 100 %! Det är därför så löjligt när en massa kultursnobbar går ut och talar så väl om sånt de inte förstår sig på. De vill och har säkerligen aldrig delat dessa villkor som gettofolket lever under.
Det är för sällan arbetare skriver och talar om vad man anser. När jag säger arbetare så menar jag faktiskt nästan alla som bor i dessa getton. Att få vänsterns folk eller kulturens skribenter att uttala sig blir så fel för de vet inget  om hur arbetare har det.
De läser sig till vad de tror är lösningen och så sitter de där precis som de flesta politiker också gör. Konstruerar lösningar som inte förändrar någonting.
De som bor i dessa gettoliknande områden behöver ett arbete att gå till.Tjäna egna pengar och slippa soss och den förnedringen det innebär.Få känna sig nyttiga och behövda.

Tar man på sig ansvaret att låta människor flytta hit med stora förhoppningar om ett nytt liv med bra bostad och jobb och verkligheten blir ett livslångt utanförskap då skapar man grogrund för allehanda elände.
Frågan som kan resas är vem som verkligen är rasist i vårt samhälle. Är det den som talar om hur verkligheten är för våra invandrare i Rosengård eller är det de som sätter dem där i detta förnedrande liv?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate