måndag, oktober 04, 2010

Suck, Microsoft!


Microsofts chef framträdde idag på KTH i Stockholm som en annan popstjärna. Dessa teknikstudenter vad vet dom egentligen om Microsoft och deras roll som stoppkloss inom IT-världen?
Microsoft har en egenhet och det är deras näsa för andras program. Behöver bara ta ett exempel, hotmail! När inte microsoft   hade ett bra och lite spännande emailprogram så köpte de hotmail från ett par studenter i Israel. Outlook-express var ju ett väldigt trist program utan några större utvecklingsmöjligheter. I nästan hela microsofts historia så har köp eller sälj varit det som gällt.  Allting har varit kringgärdat av spärrar och kostnader. Dåligt med utrymme på deras servers . Man ville ha pengar för allting även det lilla. Krångel med licenser, aja baja du kör väl inte xp på två maskiner under samma licens . Gör du det så ska du betala extra!
Om någon skulle roa sig med att räkna buggar och hål i deras Windows under historiens gång  så skulle nog inte armarna räcka till så att säga!
De andra bolagen har alltid fått fösa microsoft framför sig. Genom konkurrens så tvingas bolaget att ändra sig. Nu har man tex börjat att lägga ner sina bloggar, man hade inget vettigt att komma med! Molnet rycker närmare även för Windows så nu ger de järnet till denna lösning. Hoppet att överleva verkar att stå till denna lösning.
200px-Steve_ballmer_2007_outdoors2
De har under många år agerat ungefär som om de var ensamma och det har inte fungerat i längden. Mac går om dem och alla ”fria” lösningar föder en mängd av programvara som de måste acceptera.
Teknikstudenten idag måste nog vara dåligt påläst när de ser Steve Ballmer och hans bolag som något tekniskt stort. Sanningen är ju den att de har kunnat stoppa  den tekniska utvecklingen i många år.
Tack och lov kommer Google med nya fina lösningar i en mängd av användningsområden, de har dessutom inte spärrat in sig på PC-lösningar ala Windows utan ger Linuxvärlden bra fri programvara också.
De ser framåt. Microsoft försöker hänga på tåget så gott det går men historien har alltid tillslut förkastat förlegade lösningar, tänk bara på Facit och deras ödel

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate