måndag, oktober 11, 2010

En smärtsam process!

Nu har det gått en tid sedan valet blev klart. Minns hur jag på ett tidigt stadium ansåg att det största misstag socialdemokraterna någonsin gjort i sin historia var att börja samarbeta med vänsterpartiet.
Gång på gång framförde jag denna åsikt men fick mycket mothugg från särskilt medlemmar från V.

Jo, de såg sin chans att flytta fram sina positioner på bekostnad av (S).
Nu är inte Ohly den som vinner nya väljare och det har jag också påstått från dag ett när han valdes till partiledare. Skrev en blogg då om "olyckan " Ohly.

Nu när (S) har gjort sitt sämsta val sedan urminnes tider försöker de tänka till och flytta runt lite folk i toppen.
Östros, Johansson, Sahlin alla finns de kvar . Nu när de har chansen att verkligen starta om på nytt så försitter de denna chans. Kastar in Morgan Johansson från Malmö med sina närmast V-åsikter precis som om det skulle förbättra partiets chanser.

Socialdemokratin gör ingen riktig analys av läget bland väljarna. De förstår inte ens att SD växer på bekostnad  av deras väljare.
Den gamla klasskampsretoriken duger inte längre, dagens väljare känner inte igen sig i all den negativa propagandan.
Både (S) och (V) framstod som sura nejsägare .

Visst går det att blåsa upp enskilda FK-ärenden men huvudelen av folket förstod att det är inte hela sanningen. Många blir ändå bättre behandlade mot tidigare. Ofta var det okänsliga och byråkratiska tjänstemän som drev ärenden helt fel. Regelverket sa att svårt sjuka skulle vara fortsatt sjuksskrivna men FK körde över detta beslut ett flertal gånger.

Ibland kunde man få för sig att det var tjänstemän med röda partisympatier som gjorde allt för att sabotera regeringens politik?

Frågan är nu hur länge Ohly och Sahlin kan sitta kvar? De bägge är ytterst ansvariga för den politik de under valet förde fram.

De unga i bägge partierna tror att det gäller någon slags match på samma sätt som inom idrotten och beter sig på samma sätt.
Det är för en vuxen nästan skrämmande att se dessa gråtande ungdomar när det inte gick vägen. "Laget förlorade" och då uppför man sig som dåliga fotbollssupportrar.
Det vore bättre om de försökte inse att det är deras politik som det är fel på.

Börja med att lyssna på hur folk i allmänhet tänker.  Hur vill tex vi pensionärer ha vår framtid. Hur vill andra unga som står utanför partipolitiken ha sina liv med bostäder och jobb.

Vänstern genomförde en mycket dålig valrörelse där det negativa slog igenom överallt!


PS  Jag såg en liten blänkare i Svd om att Ida Gabrielsson, ordförande i Ung vänster har tyckt till på UV:s hemsida.
Ida är nästa gång 30 år och sitter som UNDOMSORDFÖRANDE.
När jag var trettio så hade jag arbetat i 15 år, hade villa,bil och familj alltså en knegande Svensson. Lite olika referensramar med andra ord.


Hon sitter där på sitt kansli och beskriver 80-90 talet som fantastiska år i Sveriges historia. Allt var sååå bra. Nu rivs allt ner och allt blir bara sämre. Högervinden råder iskall!
Hon var bara ett barn då eftersom hon är född 1981. Vad vet hon annat än det hon kanske kan läsa sig till. Har hon missat krisen i slutet av 80-talet och de svårigheter Sverige hade  lång tid? Nedläggningar av tung industri och ett galopperande förtidspensionerande av de fullt friska?   Alldeles på tok för stora utgifter för staten med stora skattehöjningar till följd för alla.
Idas nostalgi är för mig som var med då mycket svårt att förstå. Jag tjänade mycket dåligt inom Malmö kommun under stor otrygghet. Stadens ekonomi var fullständigt i botten tack vare den stora invandringen just till Malmö. Pengarna tog slut så man var tvungen att låna i Tyska banker för att kunna ge oss lönen!


Där är början till SD:s framgångar i södra Sverige men det vill varken Ida eller någon annan på den kanten ens försöka förstå. Nej , Ida väljer att berätta en fullständigt absurd historia om hur bra det var då!
De här åren i tex Malmö präglades fortfarande av Kockums nedläggning vilken drabbade ca 10.000 människor. 
Ung vänsters ordförande får nog vakna upp ur sina rosenröda drömmar där på sitt kontor och försöka ta sig an verkligheten som inte är så dålig som hon och andra försöker påstå!

Det var inte bättre förr! 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate