fredag, december 10, 2010

Win 7 går om XP

Nu har windows 7 kommit ikapp xp efter ett års försäljning och det var väntat eftersom alla nya datorer är laddade från början med 7:an.Det ska bli spännande att se hur Googles nya OS lanceras på datorer, deras android har ju gjort succé men de flesta vet inte ens att det är ett Linux-system de använder på sin telefon. Folk bara tycker att det fungerar jättebra!

Däremot inte en enda liten reflextion över vad de använder på sin dator.  Bara det fungerar så bryr man sig inte om priset.
Så är det i våra välfärdsländer idag. Microsoft har under åren verkligen plundrat folk på pengar så att ägarna har blivit mer än multimijardärer.

De som kallar sig vänster i vårt land gapar och sväljer villigt och göder Bill Gates så att han kan skänka sina pengar till olika nyttiga ändamål och framstå som ett helgon.


Om man nu menade något med sin politiska inställning så borde man gynna Linux som användare. Kostar inget men man får vara med och bestämma själv vad man vill ha på sin dator.
Mozillas Firefox som står på samma fot som Linux har många tagit till sig men själva grundsystemet varken vågar eller orkar man i det trötta landet att ens prova.
Nu kommer Googles med sitt LinuxChrome och det lovar gott. Det mesta kommer att köras på ”molnet” dvs. man genomför nu Suns gamla tankar att bara använda dator och tangentbord-skärm, resten kommer att ligga på en server ”där ute”!


Det innebär att man inte behöver så kraftiga datorer hemma, även en enklare dator klarar av det hela. Däremot kräver uppkopplingen en del så riktigt bredband är att föredra. Telias sk bredband över telenätet är bara dyrt och inte särskilt bra.

När jag skriver det här så gör jag det över Debian Linux 6.0. Fungerar utmärkt och tog mig ca 1 timme att installera sedan ytterligare en timme att plocka in Picasa,Chrome,Real Player,VLC och lite olika andra program såsom  brännare och mailprogram. OPERA inte att förglömma , en mycket bra webläsare med inbyggt mailprogram för pop 3 och Imap!
Går som en klocka nu med ljud,bild och annat intressant.


Varför ska man lägga ner tusentals med kronor på program och OS i onödan, jag som pensionär kan använda mina pengar till annat.Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate